Expoziția ”Festival de Toamnă”, în Galeria de Arte Plastice a Primăriei Municipiului Satu Mare

Joi, 11 octombrie 2018, la Galeria de Arte Plastice a Primăriei Satu Mare, a avut loc vernisajul expoziției ”Festival de Toamnă” (Salonul de toamnă). Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, Primăriei Municipiului Satu Mare, Consiliului Local Satu Mare, Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare și Școlii de Arte Satu Mare.

La eveniment au participat profesoara Varga Maria, care a moderat vernisajul, Mircea Deac, directorul Școlii de Arte Satu Mare, Gergely Csaba, președintele Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, Ștefan Tilinger, prim vicepreședintele asociației, Keresztesi Monica, vicepreședinte și membrii asociației.

Directorul Școlii de Artă Satu Mare, Mircea Deac a rostit un cuvânt de bun găsit, după o vacanță lungă și rodnică, ceea ce se vede și din lucrările membrilor asociației. I-a felicitat pe toți artiștii pentru munca depusă. Școala de Arte are foarte multe activități planificate în Anul Centenar. A dorit tuturor o toamnă foarte frumoasă.

Lista tuturor membrilor care expun a fost citită de profesoara Varga Maria.

Gergely Csaba a subliniat faptul că toamna este anotimpul în care tragem concluzii, și anotimpul începutului de școală. Asociația Artiștilor Plastici este un partener fidel al Școlii de Arte, o instituție importantă de cultură. Mulți arțiști plastici din asociație care au terminat Școala de Arte. Membrii asociației expun picturi în ulei, acuarele, metaloplastie, etc. Domină florile, peisajele sunt în număr mare, precum și peisajele de la țară. Și munca câmpului este ilustrată corespunzător.

Partea artistică a fost realizată de către cursanții Școlii de Arte, care au interpretat fragmente muzicale și au recitat poezii în limba română și maghiară. Expoziția este deschisă între 11 0ctombrie 2018 – 30 octombrie 2018.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 11 octombrie 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.