Mai multe străzi zona Bercu vor primi nume, iar locuitorii lor vor intra în legalitate

Primăria Municipiului Satu Mare a câștigat în instanță procesul cu Instituția Prefectului Satu Mare privind elaborarea nomenclatorului stradal bilingv pentru zona Bercu. Astfel, Tribunalul Satu Mare a stabilit prin sentință definitivă dreptul persoanelor care doresc să își stabilească domiciliul sau reședința la o adresă situată în zona Bercu. Toate acestea au fost prezentate de primarul Kereskényi Gábor într-o conferință de presă luni, 22 octombrie. 

Municipiul Satu Mare obține o decizie fără precendent la nivel național: soluționarea cererilor pentru eliberarea actelor de identitate pentru imobilele ce au destinație de vacanță și sunt situate în intravilanul localităților.

Pe de altă parte, Primăria Municipiului Satu Mare continuă acțiunile de sistematizare și reglementare a zonei Bercu. Astfel, începând cu luna septembrie, Direcția de Impozite și Taxe Locale Satu Mare, Biroul Disciplină în Construcții, cu sprijinul Poliției Locale au demarat o amplă acțiune de verificare în teren a construcțiilor din zona Bercu.

Au fost verificate un număr de opt străzi, iar în urma verificărilor desfășurate până acum au fost descoperite bunuri impozabile nedeclarate, imobile construite fără autorizație și bunuri impozabile declarate incorect. De asemenea, s-au constatat neconcordanțe între suprafețele impozabile declarate de contribuabili și situația din teren.

Pe linie de disciplină în construcții au fost aplicate sancțiuni în valoare de 31.000 lei, iar pe linie de inspecție fiscală au fost aplicate amenzi de 12.521 lei. Până în prezent au fost identificați 64 de contribuabili cu neconcordanțe.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 22, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *