Stagiune festivă a Teatrului de Păpuși Brighella, cu ocazia împlinirii a 15 ani de la fondare

Cu ocazia stagiunii festive, până în luna ianuarie, lună de lună vor sosi la Satu Mare diverse teatre de păpuși din țară și străinătate. Seria weekendurilor speciale debutează în perioada 26-28 octombrie cu participarea unor trupe sosite din Ungaria.

La începuturile sale, Teatrul de Păpuși Brighella a fost o trupă de amatori fondată de președintele Fundației Marco, Rebel Erzsébet, și menținută, mai apoi, de fiica acesteia, Nagy Regina, care a considerat că specialista în domeniu de renume ardelean, Kovács Ildikó, ar putea transforma mica trupă de amatori în veritabili profesioniști. Acum 15 ani, o parte a echipei a ajuns în mediu profesionist, după care, obținând sprijin din partea conducerii locale, reușita a fost în mâinile tinerei echipe de păpușari.

În 2016, teatrul de păpuși a obținut oficial statutul organizațional în cadrul instituției Teatrului de Nord, dată de la care funcționează ca secție independentă aparținătoare Trupei Harag György. În 2017 păpușarii au inaugurat noua sală aflată în incinta Casei Meșteșugarilor.

În prezent, păpușarii sătmăreni reprezintă una dintre trupele cunoscute și apreciate atât în Ardeal, cât și în Ungaria, fapt atestat, pe lângă dragostea publicului, și de numeroasele premii ale trupei obținute în ultimii ani.

Prima premieră a stagiunii 2018/2019, Crăițarul de diamant al cocoșului, în regia lui Nagy Regina, deschide, pe data de 26 octombrie, weekendul festiv. Pentru celelalte spectacole jucate în afara regimului de abonamente, toți cei interesați pot achiziționa bilete la agenția teatrală de pe strada Horea de luni până vineri între orele 10.00 și 17.00, sâmbătă între orele 10.00 și 13.00, respectiv cu o oră înainte de începerea spectacolului la Casa Meșteșugarilor.

Programul weekendului festiv:

vineri, 26 octombrie
ora 10.00 – Crăițarul de diamant al cocoșului (Regia: Nagy Regina), Trupa Harag György, Teatrul de Păpuși Brighella, premieră, Casa Meșteșugarilor (limita de vârstă 4 ani)

sâmbătă, 27 octombrie
ora 11.00 – Pötty, spectacolul Teatrului de Păpuși Griff din Zalaegerszeg. Casa Meșteșugarilor (limita de vârstă 0-4 ani)
ora 16.00 – Vitéz László, sau moara blestemată (Regia: Kovács Ildikó), Trupa Báb-Szín-Tér din Kaposvár. Casa Meșteșugarilor (limita de vârstă 4 ani)

duminică, 28 octombrie
ora 11.00 – Gimesi Dóra: Poveste pe loc (Regia: Bartal Kiss Rita), spectacolul Teatrului de Păpuși Griff din Zalaegerszeg. Casa Meșteșugarilor (limita de vârstă 5 ani)

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 24, 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *