Ceremonial militar și depuneri de coroane de flori la Satu Mare, de Ziua Armatei Române

Joi, 25 Octombrie, în județul Satu Mare a fost marcată Ziua Armatei Române, instituită prin Decretul nr.381 din 1 octombrie 1959. A fost sărbătorită armata țării care la 25 octombrie 1944 a eliberat deplin teritoriul național, ultimele localități fiind Carei și Satu Mare. Au luptat eroic peste 525.000 de militari angajați nemijlocit în luptă.

Cu o zi înainte, la Teatrul de Nord din Satu Mare a avut loc un spectacol artistic, precedat de un mic simpozion dedicat Zilei Armatei Române. Spectacolul a debutat cu Ansamblul ”Doruri sătmărene”, care a încântat auditorul, care a umplut până la refuz sala teatrului, cu dansuri din Codru, precum și artiștii sătmăreni Petrică Mureșan, Maria Tripon și Viorel Pop.

Manifestările de la Satu Mare au fost organizate de Instituția Prefectului Județului Satu Mare și Brigada 4 Infanterie Gemina. La ora 8.30 în fața Monumentului Ostașului Român a avut loc o ceremonie militară. După primirea prefectului județului Satu Mare, Darius Filip, s-a intonat Imnul de stat a României.

La eveniment au participat senatorul Gabriel Leș, ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, deputatul Erdei D. István, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, reprezentanți ai instituțiilor subordonate MApN și MAI, consilieri locali și județeni, conducători de instituții și un numeros public.

Un numeros sobor de preoți, în frunte cu protopopul Ioan Socolan a oficiat o slujbă de pomenire, după care au fost depuse coroane de flori din partea Instituției Prefectului Satu Mare, Consiliului Județean Satu Mare și Primăriei Satu Mare, respectiv armatei. A urmat apoi defilarea Gărzii de onoare.

După defilare au fost depuse coroane de flori din partea unor instituții și școli din județul Satu Mare.

Prof. Carol C. Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 25, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.