Fonduri naționale, la propunerea UDMR, pentru construcția, achiziția sau reabilitarea mai multor clădiri istorice

UDMR a propus modificări la actul normativ care reglementează regimul investițiilor în domeniul culturii, dezbătut miercuri în plenul Senatului. Conform amendamentelor Uniunii, autoritățile locale ar avea posibilitatea de a achiziționa imobile monumente istorice cu finanțare de la stat.

Totodată, proiectul de lege amendat ar prevedea posibilitatea ca acele clădiri care nu sunt în proprietatea statului sau a UAT-urilor, dar sunt închiriate sau administrate de acestea pe o perioadă de cel puțin 20 de ani, și care servesc scopuri culturale – de exemplu dacă în aceste clădiri funcționează muzee, biblioteci sau teatre – ar putea fii reabilitate din fonduri centrale – a arătat senatorul UDMR Turos Lóránd, vicepreședintele Comisiei pentru cultură din Senat.

Amendamentele UDMR mai prevăd fonduri și pentru construcția sau reabilitarea unor clădiri care servesc scopuri culturale. ”Această modificare este importantă mai ales din punctul de vedere al orașelor mai mici, unde, în ultimii ani, nu au existat fonduri europene sau naționale disponibile pentru astfel de investiții”, a atras atenția liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, adăugând că acest act normativ ar intra în vigoare după ce va fi promulgat de șeful statului, dacă și Camera Deputaților, în calitate de for decizional, va vota în favoarea proiectului de lege.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 27, 2018. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *