A fost votată rectificarea bugetului general consolidat al Judeţului Satu Mare pe 2018

La ședința ordinară a Consiliului Județean Satu Mare din data de 29 octombrie, condusă de președintele Pataki Csaba, s-a dat undă verde proiectului privind rectificarea bugetului general consolidat al Judeţului Satu Mare pe anul 2018.

În cadrul acestui proiect au fost votate în plen sumele necesare pentru suplimentarea fondurilor care să acopere salariilor angajaților din sistemul de protecție socială. Pentru a putea fi plătite salariile aferente lunii octombrie 2018, au fost transferate 1,3 milioane de lei de la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare.

De asemenea, au fost asigurați 60.000 de lei pentru întocmirea documentațiilor de avizare a lucrărilor de intervenții pentru 2 noi tronsoane de drum județean. Este vorba despre modernizarea DJ 109P tronson Tășnad – intersecția cu DJ 191A, pe o lungime de 2 km (20.000 de lei) și pentru modernizarea DJ 194 Moftinu Mic – Moftinu Mare, pe lungimea de 3,8 km (40.000 de lei).

Alți 37.000 de lei au fost repartizați de la cheltuieli curente la cheltuieli de capital pentru dezvoltarea zonei turistice Luna Șes, iar Aeroportul Internațional Satu Mare va folosi 265.000 de lei, transferați de la capitolul funcționare la capitolul dezvoltare, pentru reconfigurarea sistemului de containere în vederea obținerii unui spațiu suplimentar și achiziționarea unei case automate de taxare pentru parcare, respectiv extinderea fluxului de ieșire din parcare prin montarea unei bariere suplimentare și lărgirea sensului de ieșire printr-o alveolă.

Tot prin această rectificare a fost inclusă în bugetul Județului Satu Mare suma de 300.000 de lei primită de la bugetul de stat pentru activitatea de neutralizare a deșeurilor de origine animală. Tot de la bugetul de stat a fost primită o subvenție de 27.000 de lei pentru achiziția de aparatură medicală pentru Spitalul Județean de Urgență Satu Mare (9.000 de lei) și Spitalul Orășenesc Negrești – Oaș (18.000 de lei).

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 29, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.