Erli Maria Tünde şi Foris Ecaterina deschid joi o expoziție de pictură la Primăria Satu Mare

Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare şi Asociația Artiștilor Plastici Satu Mare vă aşteaptă  joi, 1 noiembrie 2018, de la ora 16.00, la vernisajul expoziţiei de pictură în Galeria de Arte Plastice a Primăriei Municipiului Satu Mare. Expun Erli Maria Tünde şi Foris Ecaterina, membre ale Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare.

Programul artistic este asigurat de Morar Loredana (folk). Expoziția este deschisă între 1 noiembrie 2018 – 21 noiembrie 2018.

Erli Maria Tünde s-a născut pe 28 noiembrie 1961, la Carei. A studiat la Colegiul de Ziaristică ”Ady Endre” din Oradea și la Universitatea ”Vasile Goldiş” Satu Mare, secția de institutor – desen. A absolvit Facultatea de Arte Plastice, Universitatea din Oradea – secția de profesor de desen. Până în 2010 a lucrat ca este profesor de desen la Tășnad, apoi la Școala Generală nr.3 din Carei, respectiv la Liceul Teoretic din Carei.

Are ca teme preferate: natura moartă, peisaj, portret, nud, compoziții. Îi place varietatea. Este adepta studiului permanent. Pictează în ulei, icoane, atât pe lemn cât și pe sticlă. În fiecare operă caută frumusețea originală. Vrea să-și transmită gândurile și sentimentele.
Expoziții: ex librisuri (în perioada studențimii), Satu Mare, Tășnad, Căuaș, Ghenci, Carei, Urziceni, Ópály (Ungaria), Mindszen t(Ungaria), Sátoraljaújhely (Ungaria), Debrecen (Ungaria), Gheorgheni, Cluj Napoca. Din 2010 este membră a Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare.

Foris Ecaterina s-a născut la 20 ianuarie 1951 la Tășnad. Între 2010-2013 a studiat la Școala de Arte Satu Mare, cu profesorii Szodoray Parádi Hajnalka și Abkorovits Róbert. În 2013 a urmat cursul de pictură în ulei la Nagy Krisztián din Ungaria. Începând cu anul 2014 a frecventat și absolvit mai multe cursuri online de pictură în ulei, de Nagy Krisztián din Ungaria.
Tehnica preferată este pictura în ulei, pastel și acuarelă. Temele preferate sunt peisajele și florile. Este membră a Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare din 2013.
A avut expoziții la Satu Mare, Carei, Hodod, Huta Certeze, Tarna Mare, Cluj Napoca, Debrecen, Téglás, Mátészalka.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 29 octombrie 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.