Ziua Internetului, marcată prin activități preventive la Școala nr. 10 și Centrul de zi ”Sf. Tatiana”

Pentru a marca ziua de 29 octombrie – Ziua Internaţională a Internetului – poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au susţinut o serie de activităţi preventive, împreună cu elevi şi părinţi, atât în şcoli, cât şi în rândul beneficiarilor Centrului de zi ”Sfânta Tatiana” din municipiul Satu Mare.

Luni, 29 octombrie a.c., o parte a echipei locale a programului naţional ”Ora de net” le-a vorbit elevilor de gimnaziu de la Şcoala nr. 10 din municipiul Satu Mare despre importanţa internetului în viaţa copiilor, dar şi despre măsurile de protecţie pe care aceştia ar fi bine să le adopte pentru a nu deveni victime.

Ademenirea, pornografia infantilă, şantajul şi ameninţarea, furtul de date, sunt doar câteva dintre principalele pericole cu care se confruntă copiii pe internet şi asupra cărora specialişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare şi al D.G.A.S.P.C. au încercat să atragă atenţia.

O altă activitate vizând siguranţa copiilor pe internet a fost organizată şi susţinută marţi, 30 octombrie a.c., la Centrul de zi „Sf. Tatiana” din Satu Mare.

Copii, elevi şi părinţi dar şi voluntari ai Centrului au participat activ la întâlnirea cu reprezentanta Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, discuţiile având un caracter interactiv şi fiind exemplificate cu materiale video sugestive.

Pentru a-şi clarifica anumite nelămuriri legate de infractorii care acţionează în mediul online, copiii au adus în discuţie exemple din propria experienţă sau din cazurile cunoscute, dovedind un interes deosebit faţă de această temă.

Au fost abordate aspecte legate de conţinuturile dăunătoare copiilor ce pot fi găsite pe internet, care, chiar dacă nu sunt ilegale, le fac rău.

Părinţii, educatorii şi comunitatea în ansamblul ei este datoare să caute soluţii la potenţialele pericole la care sunt expuşi copiii pe net. Interzicerea accesului la internet nu s-a dovedit a fi o metodă eficientă, cu atât mai mult cu cât azi întreaga lume este conectată la internet.

Ceea ce este mult mai rezonabil decât interdicția de a utiliza internetul este să le oferim copiilor ,,armele” pentru a lupta cu pericolele internetului, mult prea adesea ignorate chiar și de cei mari dar și argumente suficiente pentru a le conștientiza importanța, a fost ideea transmisă părinţilor, care au fost astfel motivaţi să înveţe, să se documenteze despre internet şi atunci când se simt depăşiţi, să apeleze la sfatul specialiştilor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 31 octombrie 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.