Pictorițele Erli Maria Tünde şi Foris Ecaterina au deschis o expoziție la Primăria Municipiului Satu Mare

Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare şi Asociația Artiștilor Plastici Satu Mare au organizat joi, 1 noiembrie 2018, vernisajul expoziţiei de pictură cu creații a două membre ale Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare: Erli Maria Tünde şi Foris Ecaterina, în Galeria de Arte Plastice a Primăriei Municipiului Satu Mare.

Erli Maria Tünde s-a născut pe 28 noiembrie 1961, la Carei. A studiat la Colegiul de Ziaristică ”Ady Endre” din Oradea și la Universitatea ”Vasile Goldiş” Satu Mare, secția de institutor – desen. A absolvit Facultatea de Arte Plastice, Universitatea din Oradea – secția de profesor de desen. Până în 2010 a lucrat ca este profesor de desen la Tășnad, apoi la Școala Generală nr.3 din Carei, respectiv la Liceul Teoretic din Carei.

Are ca teme preferate: natura moartă, peisaj, portret, nud, compoziții. Îi place varietatea. Este adepta studiului permanent. Pictează în ulei, icoane, atât pe lemn cât și pe sticlă. În fiecare operă caută frumusețea originală. Vrea să-și transmită gândurile și sentimentele.

Începând din perioada studenției a avut expoziții la Satu Mare, Tășnad, Căuaș, Ghenci, Carei, Urziceni, Ópály (Ungaria), Mindszent (Ungaria), Sátoraljaújhely (Ungaria), Debrecen (Ungaria), Gheorgheni, Cluj Napoca. Din 2010 este membră a Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare.

Foris Ecaterina s-a născut la 20 ianuarie 1951 la Tășnad. Între 2010-2013 a studiat la Școala de Arte Satu Mare, cu profesorii Szodoray Parádi Hajnalka și Abkorovits Róbert. În 2013 a urmat cursul de pictură în ulei la Nagy Krisztián din Ungaria. Începând cu anul 2014 a frecventat și absolvit mai multe cursuri online de pictură în ulei, tot cu Nagy Krisztián.

Tehnica preferată este pictura în ulei, pastel și acuarelă. Temele preferate sunt peisajele și florile. Este membră a Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare din 2013. A avut expoziții la Satu Mare, Carei, Hodod, Huta Certeze, Tarna Mare, Cluj Napoca, Debrecen, Téglás, Mátészalka.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 2 noiembrie 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.