Biblioteca Județeană Satu Mare găzduiește lansarea volumului „Tu ce-ai făcut astăzi?”, de Ovidiu Scridon

Biblioteca Județeană Satu Mare în colaborare cu Editura Alexandria Publishing House organizează joi, 8 noiembrie, cu începere de la ora 17.00, în găzduirea Sălii de lectură „Gheorghe Bulgăr”, evenimentul de lansare a celui mai recent volum de versuri ce poartă semnătura poetului Ovidiu Scridon, intitulat „Tu ce-ai făcut astăzi?”. Volumul adus în atenția publicului sătmărean conține textele a 60 de poeme, scrise în marea lor majoritate în perioada 2016-2017 și reunite în cinci capitole: „Muzica vine din cer”, „Acasă”, „Iubirea înseamnă împreună”, „Dragostea ucide” și „Liniștea singurătății mele”.

Volumul de poeme „Tu ce-ai făcut astăzi?” a văzut lumina tiparului în noiembrie 2017 și este cea de-a doua carte a lui Ovidiu Scridon, după „Portretul unui gând”, aparut în 2012 la editura Tritonic și reeditat în 2015 la Alexandria Publishing House. Până să ajungă la Satu Mare, autorul a parcurs traseul unui impresionant turneu de promovare în peste 65 de orașe din țară și din Republica Moldova. Fiind și un reputat artist, cantautor și interpret de muzică folk, Ovidiu Scridon le promite sătmărenilor un inedit spectacol de muzică și poezie și un dar de suflet oferit celor care își serbează ziua onomastică, ocrotiți de Sf. Arh. Mihail și Gavril.

„Bine ancorat într-o lirică prețioasă, Ovidiu Scridon ne oferă poezii dintre cele mai frumoase ale acestei arte unde nu poți trece cu vederea calitatea scrisului și poeticitatea discursului, ambele încărcate emoțional și punctate surprinzător cu finețea pe care o dovedește ca un poet mai poet odată cu acest volum ce-l obligă să reinventeze și alte realități pe care să le cucerească în ritmul firesc și continuu al emoțiilor sale. Prin urmare, e cert că Ovidiu Scridon posedă secretul echilibrului și succesului în această artă, așa cum muzica lui restaurează lumi esențiale într-un mod tandru. Și dacă există și o altă față a acestui lucru, atunci, cu siguranță avem de-a face cu cele mai proaspete câmpii de cuvinte!”, scrie prof. Daniela Toma în cuvântul introductiv al volumului.

Despre volumul „Tu ce-ai făcut astăzi?”, însuși autorul mărturisește că „poate fi o lectură deloc sofisticată, dar mai mult decât orice, îmi doresc să fie o invitație la reflecție:… reflecția asupra clipei prezente.”
Autorul și organizatorii le lanseasă tuturor sătmărenilor invitația de a se alătura evenimentului și de a petrece o după-amiază frumoasă în compania poeziei și a muzicii folk.

Ovidiu Scridon s-a născut în oraşul Târnăveni din judeţul Mureş. Fascinat de mic de manifestările Cenaclului Flacăra, motiv pentru care este atras de chitară încă din școala generală.

După absolvirea liceului din Cluj-Napoca, este militar în termen într-o unitate de paraşutişti prezentă în primele linii ale evenimentelor din 1989, din capitală. În 1993 devine student al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, loc în care de-altfel debutează în cadrul evenimentelor culturale artistice studenţeşti; festivaluri, cenacluri, baluri, tabere, etc. În 1996 unul din cântecele lui este declarat oficial Imnul studenţilor din România. În toţi aceşti ani scrie versuri, compune muzică şi pentru o scurtă perioadă de timp este membru al Cenaclului Totuşi Iubirea condus de poetul Adrian Păunescu.

În 1996 face primele înregistrări în studioul B`inişor al lui Valeriu Sterian şi editează albumul “Într-o zi…”, album ce se bucură de-un succes neaşteptat.

În perioada 1994-1998 este extrem de activ, fiind prezent atât în majoritatea spectacolelor studenţeşti din capitală şi din celelalte centre universitare cât şi în majoritatea concursurilor şi-a festivalurilor de muzică folk. După absolvirea facultăţii devine Coordonatorul de Antenă al postului Radio Total, moment în care priorităţile urmează o altă cale.

După cinci ani petrecuţi în Radio Total, urmează alţii trei în grupul MediaPro iar intre noiembrie 2006 si iunie 2011 a fost Coordonatorul Traffic-ului de Publicitate al Grupului de presă Realitatea-Caţavencu.

Este absolvent al unui master de Comunicare şi Relaţii Publice în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative “David Ogilvy” din Bucureşti şi al unui program de Management în cadrul Penn State University din State College Pennsylvania, USA.

Călătorește deseori în Statele Unite ale Americii și o perioada trăiește în Marea Britanie unde activează în compania Amazon.
După prima întoarcere din America, la-nceputul anului 2007, a reapărut pe scena românească, plin de optimism, energie şi bucuria de-a împărtăşi din emoţiile lui, alături de chitara şi muzicuţele sale.

Palmares in muzica folk: Premiul 1, Toamna Sibiană – Sibiu, 1997; Premiul 1, Portative Folk – Iaşi, 1998; Premiul 1, Nunta de flori – Galaţi, 1998; Premiul special al juriului, Dunărea de jos – Corabia, 1998; Premiul special al juriului, Gaudeamus – Braşov, 1999; Premiul special al juriului, Baladele Dunării – Galaţi, 2000; Premiul 2, Toamna Castanelor – Ploieşti, 2005; Premiul 2, Festivalul de Folk Tirgovişte, 2008; Premiul 2, Festivalul “La Suceava în Cetate”, Suceava 2008; Premiul pentru cel mai bun cântec, Toamna Castanelor – Ploieşti, 2008; Premiul special “Gabi Dobre”, Toamna Castanelor – Ploieşti, 2008; Premiul 1, Festivalul Baladele Dunării – Galaţi, 2009. În iulie 2007 este unul din finaliştii ultimei ediţii a “Festivalului de Muzică Tânără Prometheus” din Sfântu Gheorghe – Tulcea, manifestare ce l-a avut amfitrion pe Nicu Alifantis. În iunie 2009, i se decernează Trofeul Bucovinei pentru întreaga carieră folk în cadrul festivalului “La Suceava în cetate”, moment în care oficial se retrage din concursurile de muzica folk.

A participat la multe evenimente muzicale și a susținut sute de concerte atât în România cât şi-n străinătate (USA, Italia, UK). Totodată este invitat frecvent şi participă la diverse emisiuni de radio şi televiziune.
A publicat două cărți de poezii, “Portretul unui gând”, apărută la Editura Tritonic (martie 2012) și re-editată în 2015 la Alexandria Publishing House și „Tu ce-ai făcut astăzi?” (nov. 2017 – Alexandria Publishing House).
Îi este în curs de apariţie cartea de călătorie “Cum am descoperit America”, și volumele de proză „Bucuriile ne sunt la-ndemână” și „Doi ani și șase luni”.
Este membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR), al Credidam și al Uniunii Scriitorilor Europeni de Limbă Română din Chișinău.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 5, 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.