Șapte cetățeni s-au prezentat în această săptămână în audiență la prefectul Darius Filip

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a susţinut marţi, 20 noiembrie 2018 audienţe cu cetăţenii. Alături de prefect au fost prezenţi consilierul juridic, Hadrian Tomşa, consilierul prefectului, Mihai Stan şi consilierul pe relaţii cu publicul, Florin Găzdac. În această săptămână s-au prezentat în audienţă şapte persoane.

Primul caz venit în audienţă a sesizat o problemă cu privire la reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren moștenit, situat în comuna Craidorolţ. Prefectul a comunicat persoanelor prezente că se vor face verificări în documentele existente urmând a fi informate despre modul de soluţionare a problemei.

A doua persoană a sesizat faptul că periodic terenul şi casa sa din Viile Satu Mare sunt afectate de apele ce se scurg din bazinul colector din care se alimentează populaţia localităţii. Prefectul a asigurat persoana că se va lua legătura cu primăria pentru a identifica cauza deversării şi modul de rezolvare a unor astfel de situaţii.

O persoană a solicitat sprijin pentru a intra în proprietate cu o suprafaţă de teren situată în municipiul Satu Mare care în acte a figurat ca fiind drum public. Acesta a fost îndrumată să depună o cerere la primăria Satu Mare în baza legii nr. 231/2018.

A fost sesizată problema gestionării netransparente a fondurilor unei asociaţii de proprietari. Prefectul a informat că gestionarea problemelor asociaţiilor de proprietari se realizează în interiorul acesteia iar Instituţia Prefectului  nu are atribuţii în acest sens.

S-a sesizat o problemă referitoare la desfiinţarea unui post dintr-o instituţie publică în urma unei hotărâri de consiliu local. Prefectul a asigurat persoana că se va verifica legalitatea respectivei hotărâri de consiliu, urmând a se lua măsuri conform legislaţiei în vigoare.

S-au ridicat mai multe probleme referitoare la terenuri agricole şi forestiere din comuna Homoroade. În urma discuţiilor avute inclusiv cu primarul comunei, s-a convenit că se va convoca o şedinţă la care vor participa reprezentanţi OCPI şi ai Direcţiei Silvice pentru identificarea unor soluţii.

S-a sesizat problema unui teren proprietate privată ce a fost ocupat abuziv de un vecin. Prefectul a comunicat petentului că se vor solicita informaţii de la poliţie în vederea luării măsurilor legale.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 20, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.