Expoziție colectivă a Școlii de Arte Satu Mare, Școlii din Téglás și A.A.P.S.M, la Consiliul Județean

Școala de Arte Satu Mare sărbătorește în aceste zile 113 ani de la înființare. În cadrul festivităților ocazionate cu acest prilej, marți 20 noiembrie, cu începere de la ora 16:00, la galeria de arte plastice a Consiliului Județean Satu Mare a avut loc vernisajul expoziției dedicate Anului Centenar. Au expus tablouri cu tematică istorică, elevii Școlii de Arte Satu Mare, omologii lor din orașul Téglás (Ungaria) și membri ai Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare.

La vernisaj au fost prezenți consilierul județean Ileana Blidar, primarul localității Téglás, Czibere Béla, directorul Școlii de Arte din Téglás, Szilágyi Bodnár Erzsébet, consilierul pe probleme de cultură, Tompa Tibor Csabáné, managerul Școlii de Arte din Satu Mare, Mircea Deac, președintele Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, Gergely Csaba și nu în ultimul rând profesoara Varga Maria, care a moderat evenimentul.

Un cuvânt de salut a adresat consilierul județean Ileana Blidar, arătând că se bucură de prezența oaspeților și că poate fi alături de ei. Prin lucrările expuse ei dau dovadă de mult talent pentru care merită felicitați. A urat mult succes pe mai departe Școlii de Arte din Satu Mare.

În cuvântul său, primarul din Téglás, Czibere Béla și-a manifestat bucuria de a se afla din nou la Satu Mare. Se bucură de faptul că Școlile de Arte din Satu Mare și Téglás colaborează foarte strâns de 11 ani. Este o dovadă faptul că artele contribuie la apropierea oamenilor.Tompa Tibor Csabáné a spus că se bucură că este a doua oară în frumosul oraș Satu Mare. Este convinsă că oamenii au nevoie de artă. Alături de dragoste, arta este ceea ce ne dă putere în fiecare zi. Exponatele aparțin mai multor generații de cursanți. Personal se bucură de prietenia dintre cele două școli.

Managerul Școlii de Arte Satu Mare, Mircea Deac, s-a referit la acest vernisaj comun și a spus că se bucură de prezența primarului din Téglás, Czibere Béla care a condus delegația din Ungaria. Știe că școlile de artă încep cursurile mai târziu, din această cauză se vernisează acum această expoziție. I-a felicitat pe toți care au contribuit la organizarea expoziției, și a mulțumit călduros tuturor.

Expoziția cuprinde lucrările cursanților celor două Școli de Arte și lucrările membrilor artiștilor plastici din cadrul A.A.P. Satu Mare. Președintele A.A.P. Satu Mare Gergely Csaba i-a salutat pe toți cei prezenți. S-a referit la prietenia și colaborarea sinceră între cele două școli. Lucrările expuse reprezintă efortul celor trei instituții, are tematică istorică și este dedicată Centenarului Marii Unirii. A recomandat tuturor să viziteze expoziția.

La reușita expoziției și-au adus contribuția și tinerii artiști din Téglás și Satu Mare, care au oferit un frumos program artistic, îndrumați fiind de profesorul Hoczi Péter, care au interpretat câteva fragmente muzicale.

Manifestările cultural-artistice organizate în cadrul Zilelor Școlii de Arte Satu Mare vor continua în 21 noiembrie, la ora 17:00, când va avea loc la Muzeul de Artă un spectacol de muzică clasică și poezie. Joi, 22 noiembrie, la ora 13:00, la Casa de Cultură din Ardud, va avea loc un spectacol folcloric, alături de cursanții Școlii de Arte va evolua Ansamblul Folcloric ”Doina Codrului”, dirijat de Vasile Chiorean. În ziua de vineri, 23 noiembrie, cu începere de la oara 16:00 va avea loc un spectacol de muzică pop-rock, ai cărui protagoniști sunt elevii acestei instituții de învățământ muzica sătmărean. Sâmbătă, la Centrul Multicultural ”G.M. Zamfirescu” va avea loc Festivalul Concurs ”Muzica Inimii Mele”, între orele 15.00-20.00

Prof. Carol C. KOKA

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 20, 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.