Concert de muzică clasică, lansare de carte și expoziție foto-documentară, marți la Ardud

Primăria orașului Ardud și Casa de Cultură „Dr. Augustin Mircea” din Ardud în colaborare cu Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” din Satu Mare organizează în data de 4 decembrie 2018 începând cu ora 18:00 în Sala de Conferințe a Primăriei Ardud un concert extraordinar de muzică clasică dedicat Centenarului Marii Uniri, susținut de violonistul concertist Rudolf Fatyol, la pian Judit Budean Mihaly. În program se vor interpreta lucrări de F.M. Veracini, T. Albinoni, J. Massenet, G. Enescu, C. Porumbescu și G. Boulanger.

În cadrul acestui eveniment va avea loc și lansarea de carte „Augustin Mircea – Ardud 1918” scrisă de autorii Ștefan și Rodica Berci din Ardud. Cartea este scrisă în memoria lui Augustin Mircea, care a participat la Marea Unire de la 1918 și a fost deputat în primul Parlament al României Mari. Invitat: Prof. Dr. Teodor Ardelean – Directorul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.

Tot cu această ocazie va avea loc și vernisajul expoziției foto-documentare „Județul Satu Mare. 100 de ani în 100 de imagini”, într-un mod mai specific vor expuse imagini document cu parcusul istoric al Ardudului în ultimii 100 de ani. O comisie de istorici la nivelul județului Satu Mare au decis că cele mai reprezentative 2 poze, care sunt prezentate în albumul mai sus amintit sunt: Dr. Augustin Mirces cu familia lui și monumentul dedicat aniversării a 800 de ani de atestare documentară a orașului Ardud. Organizarea vernisajului a fost posibilă datorită inițiativei avută de domnul președinte al Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, Ministerului Culturii și Identității Naționale, Bibliotecii Județene Satu Mare și Primăriei orașului Ardud.

Intrarea este liberă! Vă așteptăm!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 2, 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.