Prezentarea multimedia și expoziția foto-documentară „Sătmărenii și Marea Unire”, la Carei

Miercuri, 28 noiembrie 2018, de la ora 11.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc dublul eveniment cultural „Sătmărenii și Marea Unire”, care a cuprins o prezentare multimedia cu tema „Participarea sătmărenilor la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia”, susținută de muzeograful Mihai Andrei Mocan și vernisajul expoziției foto-documentare „Sătmărenii și Marea Unire”. 

Evenimentul a fost deschis de Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, după care Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a Municipiului Carei a înmânat o diplomă de merit muzeografului Mihai Andrei Mocan, în semn de recunoaștere a contribuției acestuia la organizarea evenimentelor culturale din Carei.

Mihai Andrei Mocan a suprins în prezentarea sa detalii privind organizarea delegațiilor participante la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia și personalitățile sătmărene care au participat la acest eveniment marcant pentru istoria țării noastre. Printre aceste personalități regăsim preoți, militari, avocați, personalități politice, țărani. După prezentarea multimedia, publicul prezent a fost invitat să viziteze expoziția foto-documentară „Sătmărenii și Marea Unire”, care se găsește la etajul Castelului Károlyi.

La manifestarea culturală au participat elevi de la mai multe instituții de învățământ din municipiul Carei: clasele a IV-a A și a-IV-a B, alături de învățătoarele Anamaria Dietrich și Calagiu Maria; clasa a XI-a E, alături de profesorul Lucian Madai, de la Liceul Teoretic Carei, respectiv clasa a XI-a C, alături de profesoara Rodica Blideran, de la Liceul Tehnologic „Iuliu Maniu” Carei.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri și a Zilei Naționale a României de Muzeul Județean Satu Mare, secția Carei, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, Direcției de Cultură și Sport Carei, Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, Asociației Civice „Tempora” Satu Mare, Arhivelor Naționale – Serviciul Județean Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 28 noiembrie 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.