Materialele și utilajele ce vor asigura deszăpezirea drumurilor județene sunt pregătite

77 de utilaje de deszăpezire și 5.500 de tone de material antiderapant (sare și nisip) sunt pregătite în baze, pentru acțiunea de deszăpezire în sezonul de iarnă 2018-2019, pe drumurile județene.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Rus, alături de o comisie formată din reprezentanți ai Direcției Tehnice din cadrul Consiliului Județean, Instituției Prefectului, Inspectoratului Poliției Județene și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” Satu Mare, au efectuat în data de 28 noiembrie 2018, o verificare la bazele principale de depozitare din județ: Carei, Tășnad, Mihăieni, Odoreu și Negrești-Oaș. S-a verificat stocul de material antiderapant și numărul utilajelor pregătite pentru acțiunea de deszăpezire.

Operatorul TAS, responsabil de acțiunea de deszăpezire, s-a aprovizionat cu materialele antiderapante și utilajele necesare pentru a putea acționa pentru menținerea viabilității drumurilor județene în perioada de iarnă, pe toate cele 4 zone ale județului Satu Mare: Carei-Tășnad, Supur, Satu Mare și Oaș.

În baze au fost aduse autorăspânditoare cu lamă, autogredere, automacarale, încărcătoare și alte utilaje necesare în sezonul rece. Acestea vor fi folosite în situația în care drumurile vor fi afectate de fenomene meteorologice care pot determina îngreunarea traficului rutier, înrăutățirea viabilității sau chiar închiderea circulației rutiere (înzăpeziri, gheață, polei). De asemenea, personalul calificat se află în dispozitive pentru a putea acționa în timp util la acțiunea de deszăpezire, dacă situația o va impune.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 29, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.