Ajutor de încălzire, familiilor și persoanelor singure cu venituri sub 615 lei/membru de familie

Miercuri, 28 noiembrie 2018, prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip a prezidat şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice desfăşurată în Sala Mică de şedinţe a Palatului Administrativ. După intonarea Imnului Național al României, prefectul Darius Filip a dat cuvântul directorului Direcţiei de Asistenţă Socială Satu Mare, Adrian Bălaj care a prezentat reglementările privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţelor în sezonul rece.

Subvenția pentru încălzirea locuinței se adresează familiilor și persoanelor singure care au venituri sub 615 lei/membru de familie și îndeplinesc condițiile prevăzute de O.U.G. nr. 70/2011. Pentru a putea beneficia de acest ajutor, solicitanţii trebuie să depună o cerere însoțită de documentele justificative privind componența familiei, veniturile realizate și bunurile aflate în posesie la sediul Direcției de Asistență Socială Satu Mare. Cererile se pot depune în primele două săptămâni a fiecărei luni.

În finalul prezentării, directorul Adrian Bălaj a dat câteva detalii despre Centrul Multifuncţional ALTER EGO care oferă servicii pentru minimizarea riscurilor de excluziune socială pentru persoanele vârstnice. Toate serviciile oferite de centru sunt realizate de persoane specializate. De asemenea în cadrul acestuia se realizează activităţi comune vârstnici şi copiii beneficiari ai centrului de zi care se bucură de un real succes. Centrul poate fi frecventat de persoane cu domiciliul sau reședința pe raza municipiului Satu Mare, care au o existență marcată de probleme sociale: singurătate, abandon, lipsă de sprijin psiho-social, lipsă de îngrijire, care au o stare de sănătate relativ bună, venituri reduse.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 29, 2018. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.