Centenarul Marii Uniri, sărbătorit la Ardud cu mult patriotism într-un spectacol festiv

Joi, 29 noiembrie începând cu ora 12.00, în sala de festivități din orașul Ardud s-a desfășurat un spectacol artistic dedicat Centenarului Marii Uniri, la care și-au adus contribuția artiști locali, elevi de la Școala Gimnazială din Mădăras și de la Liceul Tehnologic din Ardud. Organizatorii au fost Primăria orașului Ardud și Casa de Cultură ”Dr. Augustin Mircea” în colaborare cu Liceul Tehnologic Ardud.

Alături de primarul Ovidiu Duma, s-au aflat în sală consilieri locali, directori și șefi de instituții, locuitori ai Ardudului, părinți și elevi. Evenimentul a fost moderat de consilierul local Daniel Dod.

După intonarea Imnului de Stat al României, de către elevii care au realizat spectacolul, primarul Ovidiu Duma a vorbit despre semnificația evenimentului de acum 100 de ani, și alegerea reprezentanților care au primit credenționale și s-au deplasat la Alba Iulia pentru a vota Unirea cu România. ”Este de datoria noastră să marcăm acest eveniment, să nu uităm ce au înfăptuit înaintașii noștri. Din Ardud au pornit călăreții care reprezintă Satu Mare și Ardudul. Este o mândrie pentru noi ca numele Ardudului să fie rostit acolo departe”, a spus Ovidiu Duma. A urat sărbători fericite tuturor și a mulțumit celor care au realizat acest spectacol.

Pe scenă au evoluat recitatori, cântăreți și dansatori, realizând cu mult talent momente deosebit de frumoase. S-au recitat versuri patriotice, dedicate evenimentului, iar cântecele vechi românești interpretate de elevi au fost răsplătite cu aplauze de spectatori. Din program a mai făcut parte evoluția Cercului de balet al casei de cultură ”Dr. Augustin Mircea”, sub îndrumarea prof. Ana Macovei.

Au fost prezenți în spectacol și membrii Cercului de dans sportiv, coordonați de profesorii instructori Gabriela și Ioan Merghes. Dansul și jocul românesc nu a lipsit din spectacol. Ansamblul folcloric ”Cetatea Codrului” împreună cu orchestra și soliștii: Sara Alexandra Ciorba, Cornel Pop, Vlad Jurchiș și solista Angela Munteanu au interpretat frumoase cântece românești dedicate evenimentului.

Dansatorii ansamblului au fost și de această dată la înălțime prezentând o suită de dansuri codrenești și maramureșene cu mult talent și dăruire. Au realizat momente remarcabile soliștii Angela Muntean și Petrică Mureșan, aplaudați îndelung la scenă deschisă. Pe întreg parcurs al spectacolului spectatorii prezenți au cântat și au participat cu mult simț patriotic alături de artiști, răsplătindu-i cu îndelungi aplauze.

Primăria orașului Ardud, Casa de Cultură „Dr. Augustin Mircea” și Liceul Tehnologic din Ardud au adus în dar acest spectacol, tuturor celor care serbează, 100 de ani de România Mare. Un moment aniversar, dar și un recurs la amintirea faptelor înaintașilor. O cuvenită reverență față de jertfele lor de pe campurile de lupta ale marelui război. Un eveniment care se înscrie în cadrul calendarului cultural al orașului Ardud în anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 30, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.