Cel mai frumos spectacol din județ dedicat Centenarului Unirii a fost organizat la Tășnad

Primăria Orașului Tășnad împreună cu locuitorii orașului sărbătoresc Centenarul Marii Uniri prin numeroase manifestări de înaltă ținută și pline de simțire patriotică, toate fiind organizate de Consiliul Local al orașului Tășnad, Primăria Orașului Tășnad și Casa de Cultură Tășnad.  

Unul din momentele cu care a precedat festivitățile de la Tășnad a fost înmânarea de către primarul Grieb Csaba Francisc a 100 de steaguri tricolore primilor 100 de tășnădeni care le-au solicitat. Primăria Orașului Tășnad a lansat concursul de pictură ”România în 100 de culori” dedicat celebrării Centenarului Marii Uniri, menit să cinstească pe înaintași și să îi stimuleze pe contemporani. Vernisajul expoziției și premierea elevilor câștigători a avut loc tot joi la Casa de Cultură.

Manifestările dedicate Centenarului Marii Uniri au continuat cu un spectacol începând cu ora 17.00 la Sala Unirea. Au participat: preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit Tășnad, coordonați de profesorii Nicoleta Foldes, Maria Foriș, Ileana Silaghi, Eva Maier; Ansamblul ”Flori de Codru”, coordonator Nicoleta Foldes; Liceul Tehnologic Tășnad, coordonați de profesorii Teodora Maier și Liliana Bodor; Școala Gimnazială Tășnad, elevii coordonați de preofesorii Adriana Hărdălău, Nadia Ciordaș, Aurora Silaghi, Călina Pop; Ansamblul ”Codrulețul”, instructor Nicoleta Foldes. Spectacolul a fost prezentat de directorul Casei de Cultură Tășnad, Anca Deaconu.

Spectacolul s-a încheiat cu un recital extraordinar de muzică folk susținut de Andrei Păunescu și invitații săi, în spiritul Cenaclului Flacăra.

În finalul acestei frumoase zile, primarul Grieb Csaba împreună cu copiii Tășnadului au pornit iluminatul festiv de sărbători.

Vineri, 1 Decembrie, la ora 9.30, la Primăria Orașului Tășnad va fi dezvelită o placă în memoria celor care s-au dedicat înfăptuirii idealului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. La Monumentul Eroilor va avea loc un Te Deum, depuneri de coroane, alocuțiuni, iar în final Hora Unirii. Tășnădenii, și nu numai ei, sunt așteptați cu drag!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 30, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.