Centenarul Marii Uniri, celebrat de cadre didactice și elevi la Școala Gimnazială „Bălcescu-Petöfi”

Centenarul Marii Uniri a fost sărbătorit joi, 29.11.2018, la Școala Gimnazială „Bălcescu-Petöfi”. Cu acest prilej au avut loc o serie de activități prin care cadrele didactice au urmărit să promoveze istoria națională și să cultive sentimentul patriotic în rândul elevilor.

Activitatea a debutat cu intonarea imnului de stat al României și a continuat cu participarea tuturor elevilor la o scurtă lecție de istorie despre evenimentul politic major al anului 1918: desăvârșirea statului național român, realizată prin unirea provinciilor Basarabia, Bucovina,Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș și Sătmar cu Regatul României și România Mare.

În cadrul evenimentului, elevii claselor a IV-a A și B , coordonați de învățătoarele Alina Mărgineanu și Camelia Coșarcă, alături de corul școlii coordonat de Renata Inovan-Bertok au întors o filă de istorie printr-un program muzical-artistic, cu o tematică adecvată evenimentului. Programul a însumat un repertoriu ales: „Treceți batalioane”, „Transilvanie frumoasă”, „Acasă-i România”, „Imnul Centenarului” etc. Atelierele de creație nu au fost nici ele neglijate, în cadrul acestora elevii au desenat, au pictat utilizând tehnici diferite, au confecționat cocarde, toate acestea concretizându-se într-o expoziție amenajată în holul școlii.

De asemenea, elevii claselor a VIII-a au fost implicați într-un concurs de cultură generală pe tema „1 Decembrie – Marea Unire”. Premierea elevilor care au obținut premii și mențiuni a fost oficiată de directorul școlii, profesor Carmen Fechete, care a ținut să sublinieze importanța zilei de 1 Decembrie, declarându-se mândră și încrezătoare față de noua generație care va duce mai departe idealul național.

În încheierea activității, elevii și profesorii, purtând baloane și stegulețe tricolore în mâini, s-au prins în hora unirii.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 30 noiembrie 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.