Președintele Klaus Iohannis, la Alba Iulia: Este responsabilitatea noastră de a omagia trecutul

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, acolo unde a participat la inaugurarea Monumentului Unirii și la parada militară, că „trebuie să arătăm generațiilor viitoare că noi suntem, prin ce facem, continuatori destoinici ai proiectului Marii Uniri”.

“Trăim împreună emoția de a ne afla în locul în care acum un secol, 1.228 de delegați, reprezentând toate straturile societății, proclamau Unirea. Un destin modern și european, România. Noi, cei de azi, avem privilegiul de a fi moștenit rodul celui mai concret proiect. Este datoria și responsabilitatea noastră de a omagia trecutul și de a insufla generațiilor următoare idealurile reîncărcate cu noi semnificații. Sunt foarte bucuros să trăiesc momentele în mijlocul dumneavoastră”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

„Iuliu Maniu se întreba cum poate mulțumi sorții pentru împlinirea unirii. Tot el răspundea: Mulțumirea pentru grația providenței nu o putem demonstra decât prin a ne dovedi vrednici de însemnătatea timpurilor pe care le trăim. Sensul e la fel de valabil. Trebuie să arătăm generațiilor viitoare că noi suntem, prin ce facem, continuatori destoinici ai proiectului Marii Uniri. România noastră, pe care dorim să o transmitem, este o țară demnă și puternică, bine integrată, prin educație, cultură și creativitate, într-o Europă a valorilor”, a mai spus Klaus Iohannis.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 1, 2018. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.