La I.P.J. Satu Mare s-a deschis expoziția ”Pe aici nu se trece”, dedicată Marelui Război

Centenarul Marii Uniri, marcat de poliţiştii sătmăreni printr-o expoziție organizată la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare. Zilele trecute, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare a avut loc deschiderea expoziției „Pe aici nu se trece”, dedicată Marelui Război.

Exponatele – arme, decoraţii, obiecte de uz militar, cărţi şi fotografii – povestesc despre evenimentele de acum o sută de ani, constituind astfel un omagiu adus soldaţilor români, eroismului acestora în lupta pentru împlinirea unităţii naţionale a statului român.

Obiectele au fost adunate de-a lungul timpului, cu pasiune, de comisar şef de poliţie Radu-Bogdan Păun dintr-un impuls patrimonial, izvorât din credinţa că cei vii mai pot să facă ceva pentru cei morţi şi din convingerea că memoria acestor necunoscuţi nu se păstrează numai în monumente, ci şi în obiectele reminiscente prin care noi, cei de azi, retrăim, dacă vrem, ceva din suferinţa vieţii în tranșee.

În deschiderea expoziției, la care au participat șefi ai unor instituții publice din județul Satu Mare, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și reprezentanți mass-media, comisarul șef de poliție Radu-Bogdan Păun a prezentat fiecare exponat și a mulțumit conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare pentru susținerea acordată, doamnei Daniela Bălu, director al Muzeului Judeţean Satu Mare, pentru sprijinul plin de amabilitate acordat în organizarea acestei expoziţii și Corpului Naţional al Poliţiştilor – Consiliul Teritorial Satu Mare, pentru solidaritatea manifestată.

Curioși de obiectele expuse și de însemnătatea istorică a acestora, două clase de liceeni de la Colegiul Național “Ioan Slavici” din municipiul Satu Mare au vizitat expoziția „Pe aici nu se trece” la data de 29 noiembrie a.c..

Astfel că, îi invităm pe toți pasionații de istorie și nu numai, să viziteze expoziția organizată în holul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, din municipiul Satu Mare, strada Mihai Viteazul, nr. 11, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 11.00 – 12.00, deschisă până la data de 14 decembrie a.c..

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 3, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.