În ziua sărbătorii fiilor satului Blaja, a fost sfințit și înălțat pe catarg drapelul tricolor

Duminică, 9 decembrie 2018, în localitatea Blaja a avut loc sărbătoarea fiilor satului. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de patru preoți: pr. Vlad Bene de la Parohia Cean, pr. Andrei Porumb de la Parohia Hotoan, pr. Bogdan Călimanu de la Parohia Chereuşa și preotul paroh Vlad Marcu, în prezența a unui număr impresionant de credincioși.

Un frumos cuvânt de învățătură a fost rostit de părintele Vlad Bene, pornind de la pericopa vindecării femeii gârbove. După săvârșirea Sfintei Liturghii s-a ridicat un parastas în amintirea celor prezenți la Alba Iulia cu ocazia Marii Uniri.

La final s-a sfințit drapelul și catargul așezate cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Steagul a fost înălțat de către profesorul Nintas Răzvan de la Carei, care în cinstea Centenarului a parcurs drumul între Carei și Alba Iulia pe jos.

Preotul paroh Vlad Marcu a mulțumit tuturor ostenitorilor, oamenilor de bine și credincioșilor pentru această frumoasă sărbătoare care s-a încheiat cu o agapă creștinească pentru toți cei prezenți.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 12, 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.