La Tășnad are loc campania ”Stai departe de droguri. Viața trebuie trăită, nu distrusă!”

Primăria Orașului Tășnad, Liceul Tehnologic Tășnad și Școala Gimnazială Tășnad au lansat vineri, 14 decembrie o campanie împotriva consumului de droguri, alcool și tutun. Mesajul campaniei este cât se poate de simplu, dar și clar: ”Stai departe de droguri. Viața trebuie trăită, nu distrusă!”. Campania se adresează tinerilor școlari și studenților, dar și părinților lor, cunoscându-se fenomenul scăderii vârstei la care tinerii apelează la diverse substanțe înșelătoare.

Lansarea campaniei a fost precedată tot vineri, 14 decembrie de la ora 17.00, de un simpozion organizat la sala de spectacole ”Unirea”, la inițiativa Primăriei Tășnad în colaborare cu Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare, Inspectoratul de Jandarmi Județean Satu Mare, Centrul Antidrog Satu Mare, Școala Gimnazială Tășnad și Liceul Tehnologic Tășnad.

Au participat primarul orașului Tășnad, Grieb Csaba Francisc, comisar Iacob Camelia de la Centrul Antidrog Satu Mare, inspector principal Liviana Chiorean și inspector Peter Alin de la I.P.J. Satu Mare, locotenent colonel Moise Mircea de la I.J.J. Satu Mare, și șef birou Poliție Locală Tășnad Mihai Sfâra. De asemenea au fost prezenți directorii celor două instituții de învățământ implicate: profesorii Ruff Zsofia și Maier Florin, alături de numeroși părinți și elevi.

Vorbitorii au subliniat necesitatea organizării unor astfel de campanii în județ, deoarece se constată o creștere a cazurilor de consum de droguri în rândul adolescenților la nivel județean, deoarece prevenirea este mai puțin costisitoare decât tratamentul. A fost salutată inițiativa Consiliului Local Tășnad de a organiza acest simpozion, dovedind că sunt printre cei cărora le pasă de tineri, să nu cadă în patima drogurilor, alcoolului și tutunului.

De aceea, trebuie să înțelegem mai bine cauzele care duc la consumul de astfel de substanțe. Noi, ca părinți, de la care copiii învață comportamentul, să-i deprindem să spună ”Nu” de câte ori li se va oferi spre consum drog, alcool sau țigări.

Părinților li s-a sugerat să își facă mai mult timp pentru a comunica cu copiii, pentru că aceștia au nevoie să se apropie de părinți, de sfatul și prietenia acestora.  Expunerile prezentate au fost însoțite de prezentări video cu situații concrete, spre exemplificare și susținerea argumentelor. Cei prezenți au manifestat un interes deosebit pentru realitățile prezentate.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 14 decembrie 2018. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.