Măsuri la nivel județean pentru combaterea efectelor periculoase ale sezonului rece

Marţi 18.12.2018, prefectul Darius Filip a convocat în şedinţă extraordinară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU). Ordinea de zi a ședinței a cuprins informări din partea instituțiilor responsabile privind îndeplinirea atribuțiilor din Planul de măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase specifice sezonului rece 2018 – 2019.

Conform datelor transmise de către reprezentatul Secției Satu Mare a Drumurilor Naționale precum și de către reprezentanții Consiliului Județean Satu Mare, nu există drumuri blocate în județul Satu Mare.

Mircea Tămaș, directorul Sucursalei Satu Mare a Societății de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Nord a făcut o informare privind evenimentele care au afectat recent instalațiile energetice din județul Satu Mare. Vârful perioadei de criză a fost atins în data de 16 decembrie 2018 când 4 linii de înaltă tensiune (20kV) au fost integral deconectate, afectând aproape 21.000 consumatori din județ. Electrica a mobilizat în teren 19 echipe de intervenție, care au remediat pagubele produse în special de ruperea conductorilor din cauza vegetației îngreunată de zăpadă și căzută pe liniile aeriene. În acest moment în județ mai există 2 defecțiuni – una care afectează comuna Bârsău, integral – aproximativ 800 de gospodării și una în satul Adrian.

La finalul întâlnirii, prefectul Darius Filip a solicitat responsabilitate şi seriozitate din partea instituțiilor şi companiilor cu atribuţii directe privind asigurarea utilităților către gospodăriile populației precum și în ceea ce privește serviciile de sănătate publică și circulația rutieră.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 19, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.