Serviciul Județean de Ambulanță Satu Mare s-a dotat cu cinci autospeciale Renault, noi

Primul lot de 5 autospeciale Renault 4×2 tip B1-2 destinate Serviciului de Ambulanță Județean Satu Mare au fost livrate și sunt deja în garajele instituției. Ele au fost achiziționate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 –  “Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale”, un program național amplu având ca scop creșterea capacității de reacție și răspuns în cazul situațiilor de urgență și a dezastrelor colective.

Ambulanțele au fost extrem de așteptate de către echipajele medicale având în vedere gradul de uzură al autospecialelor existente și numărul mare al kilometrilor rulați cu acestea. Este de menționat că 62% din parcul auto al S.A.J. Satu Mare are o vârstă de peste 10 ani, iar media kilometrilor parcurși cu aceste autospeciale este de peste 500.000 km.

Cheltuielile de menținere în stare operațională a autospecialelor reprezintă un impact financiar major pentru unitate, în condițiile în care, cu toate eforturile depuse, aceste ambulanțe nu mai prezintă siguranță pentru intervențiile de urgență, existând permanent riscul unor defecțiuni tehnice în timpul deplasarii la/de la intervenție.

La nivelul conducerii S.A.J. s-a stabilit un program de instruire a medicilor și asistenților referitor la dispozitivele și echipamentele medicale de pe noile autospeciale, precum și un calendar de întocmire a formalităților de înmatriculare și încheiere a asigurărilor obligatorii și facultative astfel încât ambulanțele să devină operaționale cât mai curând.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 19, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.