”Serbările iernii” au continuat la Tășnad, cu un concert și un târg tradițional de Crăciun

În organizarea Primăriei Orașului Tășnad, Consiliului Local și Casei de Cultură Tășand, vineri, 21 decembrie, în sala ”Unirea” a avut loc tradiționalul concert de Crăciun. Totodată, pe platoul din fața sălii de spectacole s-a desfășurat Târgul de Crăciun, care continuă și sâmbătă, 22 decembrie. Târgul de Crăciun are loc cu sprijinul asociațiilor de părinți, elevilor și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială Tășnad, director Maier Florin și a Liceului Tehnologic Tășnad, director Ruff Zsofia. Evenimentele au loc în cadrul ”Serbărilor iernii”. 

Cele două evenimente s-au desfășurat concomitent, întreg spectacolul desfășurat în sala ”Unirea” a fost difuzat și audiat în același timp de către participanții la târg. Au fost expuse spre vânzare produse tradiționale de Crăciun: ghirlande, ornamente, dulciuri, realizate și confecționate de elevii celor două instituții de învățământ. La fel ca și în alți ani, sumele rezultate din vânzarea produselor sunt destinate să aducă bucurie de Crăciun copiilor cu o situație materială mai modestă. Moșul a fost prezent spre bucuria tuturor copiilor.

Spectacolul de pe scenă a fost deschis de Ansamblurile folclorice ”Flori de Codru” și ”Codrulețul”, coordonate de Nicoleta Földes, care au interpretat colinde. A urmat în spectacol Corul Catedralei Romano-Catolice din Satu Mare, dirijat de Varga Peter. A încântat publicul cu piese specifice Crăciunului Corul gospel ”Joyful” din Satu Mare, director artistic Budean Mihaly Iudit.

Au urmat în spectacolul tradițional de Crăciun, cu colinde din zona Ardealului, Ovidiu Homorodean și Cristian Fodor acompaniați de orchestra lor.

Seara a fost încheiată de Corala Protopopiatului Ortodox Carei, care prin colindele interpretate au transmis mesajul: ”Să fim mai buni, să privim înainte cu încredere și speranță, știind că având credință drumul din fața noastră va fi presărat cu împliniri, bucurie și lumină”. Spectacolul a fost prezentat de directorul Casei de Cultură Tășnad, Anca Deaconu.

Organizatorii acestor evenimente în frunte cu primarul Greb Csaba, viceprimarul Kiskasza Balazs și directorul Casei de Cultură, Anca Deaconu au reușit să adune în jurul lor sute de localnici, la un eveniment tradițional de Crăciun, de o înaltă ținută, de suflet.

”Serbările iernii” la Tășnad se încheie luni, 31 decembrie la miezul nopții, când în centrul orașului va fo organizat un foc artificii în cinstea noului an!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 22 decembrie 2018. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.