Concert organizat de Ziua Culturii Naționale: Sorin Zlat Quartet – ”The land of dreams”

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Primăria Municipiului Satu Mare alături de Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu“, are onoarea de a prezenta publicului sătmărean Quartetul format din: Sorin Zlat (RO) – pian, Gianni Gagliardi (ES) – saxofon, Gianluca Renzi (IT) – contrabas, Iulian Nicolau (RO) – baterie. Evenimentul va avea loc joi 17 ianuarie 2019, la Moose Bar, str. Micu Klein nr.1, vis-a-vis de Colegiul National Mihai Eminescu, începând cu ora 20:00.

Numărul de locuri este limitat, astfel vă recomandăm să vă rezervați din timp locurile la 0361 800 008. Prețul biletului: 15 lei.

Patru muzicieni din Italia, Spania și Romania au pregătit pentru turneul pe care îl au în România un proiect inedit care dorește să aducă publicului un repertoriu original și diversificat. Cu stiluri abordate ce oscilează de la cool jazz, la post-bop, latin, avant-garde, proiectul propus este un testament al universalității muzicii, cu cei patru muzicieni provenind din generații și școli de gândire diferite, dar unificați de către limba comună a jazzului. Concertul “The Land of Dreams” va cuprinde compoziții personale de pe albumul Endurance lansat de Sorin în anul 2015, creații noi ce vor fi incluse pe următorul album al pianistului, compoziții semnate de saxofonistul Gianni Gagliardi si contrabasistul Gianluca Renzi.

Sorin Zlat (RO), pianist, clarinetist și compozitor, deținătorul a numeroase premii naționale și internaționale, este unul dintre cei mai reprezentativi pianisti de jazz ai noii generații de artiști români, care în ultimii ani a primit distincții precum Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Jacksonville, Florida (2015), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Monaco (2013), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Montreux (2015), precum și Premiul pentru “Cel Mai Bun Muzician de Jazz”. Invitat ca headliner la “Jacksonville Jazz Festival 2017”, Sorin Zlat a concertat pe aceeași scenă alături de Chick Corea Trio, Joey Alexander Trio, Gerald Clayton si Gregory Porter. În prezent, Sorin concertează în Europa și America de Nord, bucurându-se de numeroase concerte în Elveția, Spania, Israel, Belgia, Turcia, Franța, Italia, Anglia și Olanda. Apariții recente includ prestații în cluburi celebre precum Birdland si Smalls din New York, Music Village și Jazz Station din Bruxelles, Vortex, Pizza Express, Ronnie Scott’s Jazz Club din Londra, Clubul Nardis din Istanbul, Clubul Jazz Cafe din Montreux, Clubul B-flat din Berlin sau participarea la festivaluri de prestigiu precum Montreux Jazz Festival, Jacksonville Jazz festival, Izmir Jazz festival, Bruxelles Jazz Festival, Pera Fest Istanbul, Getxo International Jazz Festival din Spania, Monaco Jazz Festival etc.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 14 ianuarie 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.