S-a constituit Asociația ziariștilor, artiștilor, scriitorilor și oamenilor de cultură sătmăreni

La Cafeneaua Poesis a avut loc ședința de constituire a Asociației ziariștilor, artiștilor, scriitorilor, istoricilor și oamenilor de cultură sătmăreni. La ședință au participat Dumitru Păcuraru, Felician Pop, Rusu D. Voicu, Ioan Nistor, Ioan Vereș, George Vulturescu. Pentru început Dumitru Păcuraru a arătat scopul și necesitate înființării acestei asociații.

Este nevoie de apărarea intereselor ziariștilor, actorilor, în general a celor ce scriu în județul Satu Mare. Dacă înainte de 1989 o astfel de organizare nu se putea face, acum după 30 de ani de libertate se poate face orice. Inițiativa a pornit în luna septembrie a anului 2018. Asociația are drept scop apărarea intereselor legitime ale ziariștilor și scriitorilor, dar să și deruleze o serie de acțiuni culturale.

”De săptămâna viitoare se va constitui un prim nucleu care se va ocupa cu redactarea unui statut. Asociația trebuie să fie a tuturor celor care scriu în județul Satu Mare. Oarecum am ajuns la cheremul instituțiilor, trebuie să intrăm odată în normalitate. Asociația trebuie să asigure colaborarea tuturor oamenilor de cultură din orașul Satu Mare”, a spus Dumitru Păcuraru”.

Au luat cuvântul Dumitru Țimerman, Mircea Govor, George Vulturescu, Voicu D. Rusu, Ioan Tipu Sălăjanu, Teodor Curpaș. Cu toții au avut de făcut precizări, de exprimat idei pe marginea constituirii acestei asociații. ”Avem organizații separate pe domenii de activitate, se pune problema coloaborării acestor asociații”, a spus George Vulturescu. ”Trebuie să se intervină și în legislație”, a spus Dumitru Țimerman. Felician Pop a spus că asociațiile particulare nu se desființează, ele activează în continuare. Teodor Curpaș vede asociația fiabilă și perfect realizabilă.

În final s-a supus la vot decizia înființării acestei asociații, iar rezultatul votului a arătat că majoritatea celor prezenți au votat pentru. S-au distribuit foi de adeziune care apoi au fost completate benevol de cei prezenți.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 15, 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.