Trupa Harag György a participat zilele trecute la festivalul MAFESZT, la Teatrul Szigligeti din Oradea

Asociația Teatrelor Maghiare, MASZÍN a organizat în perioada 22-26 ianuarie cea de-a doua ediție a festivalului MAFESZT, găzduit în acest an de Teatrul Szigligeti din Oradea. Față de prima ediție, Asociației Teatrelor Maghiare din Ardeal s-a alăturat și Teatrul Csíki Játékszín care a fost prezent în programul ediției din acest an.

În cadrul festivalului, Trupa Harag György a evoluat cu trei spectacole: pe data de 25 ianuarie cu spectacolul ”Cincisprezece încercări despre teatru”, un spectacol cu Hatházi András, în regia lui Tom Dugdale, respectiv cu spectacolul lectură ”Paravarieté”, iar a doua zi, pe data de 26 ianuarie cu spectacolul ”Burundanga” realizat în colaborare cu Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timișoara.

Pe durata festivalului au fost organizate workshop-uri atât pentru personalul artistic, cât și pentru cel tehnic. Atelierul destinat artiștilor a fost coordonat de regizorul sârb Kokan Mladenović.

Pe tema protecției muncii și tehnologiei de scenă, invitații workshop-ului au fost Szűcsborús János, Böröcz Sándor, maestru lumini, Márfai Tibor și Sós Márton, maeștri sunetiști.

Pe durata festivalului a avut loc întrunirea președinției MASZIN care, printre alte subiecte abordate, a stabilit și următoarea locație a festivalului.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 31 ianuarie 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.