Viorica Dăncilă, întrevedere cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii în România, Andrew Noble

Prim-ministrul României a avut o întrevedere cu E.S. Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, Andrew Noble.

Discuția a reliefat stadiul foarte bun al relației strategice dintre România și Marea Britanie. Au fost trecute în revistă rolul comun la securitatea și apărarea Europei, atât în cadrul NATO, cât și în virtutea dialogului politic bilateral dintre cele două țări, precum și legăturile economice și sociale tot mai strânse.

A fost abordată cu precădere problema retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, îndeosebi din prisma Președinției Consiliului Uniunii Europene, exercitată în prezent de către România. Prim-ministrul român a reiterat importanța pe care țara noastră o acordă necesității protejării drepturilor cetățenilor români din Regat și a oferit, totodată, garanția că România va întreprinde toate demersurile interne pentru respectarea drepturilor cetățenilor britanici din România, indiferent de scenariul care se va concretiza în perioada următoare.

În același timp, a fost subliniat faptul că retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană va impune, în mod necesar, și recalibrarea Parteneriatului Strategic, revizuit ultima dată în 2011. A fost exprimată încrederea că Parteneriatul Strategic revizuit va deveni expresia unei noi etape, de cooperare aprofundată și cuprinzătoare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 31 ianuarie 2019. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.