Epidemie de gripă la nivel național.Noi reguli de acces pentru vizitatori în SJU Satu Mare

Ca urmare a declarării epidemiei de gripă la nivel național, conducerea Spitalului Județean de Urgență Satu Mare a luat mai multe decizii referitoare la accesul vizitatorilor în secțile spitalului.Fiecare pacient poate fi vizitat de o singură persoană pe durata a maximum 5 minute.

Vizitatorii vor purta, în mod obligatoriu, echipament de protecție (mască) pentru prevenirea transmiterii infecțiilor pe cale aerogenă.

Măștile vor fi puse la dispoziția vizitatorilor la intrarea în secție.

Se recomandă amânarea vizitei dacă aparținătorii prezintă infecții acute respiratorii.

În cazul în care vizita este absolut necesară, pacienții vor purta mască și halat pe durata prezenței în salon.

Vizitatorilor li se recomadă să-și acopere gura și nasul cu o batistă sau șervețel umed în cazul în care strănută sau tușesc. Șervețelele vor fi aruncate la gunoi după utilizare.

Accesul vizitatorilor este permis, în limita celor 5 minute, de luni până vineri între orele 15.00-18.00 iar sâmbătă și duminică între orele 15.00-16.00.

Este interzis accesul vizitatorilor în următoarele secții: Neonatologie, Obsetrică, Pediatrie, Boli Infecțioase, Terapie Intensivă, Nefrologie/Dializă, Chirurgie Plastică, Oncologie.

Pentru a evita supraaglomerarea Unității de Primiri Urgențe, pentru a preveni creșterea timpului de așteptare, pacienții care prezintă semne ale infecțiilor căilor respiratorii sunt rugați să apeleze mai întâi la medicii de familie, sau la centrele de permanență.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 31, 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.