La cursurile organizate de A.J.O.F.M. Satu Mare în anul 2018 au participat 630 de persoane

În anul 2018, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare a cuprins un număr de 630 de persoane în programe de formare profesională organizate prin intermediul Centrelor Regionale de Formare a Adulților Cluj, Mureș și Vâlcea și prin furnizorii de servicii.Din cele 630 de persoane cuprinse la cursuri, 388 provin din mediul rural, 2 persoane sunt cu handicap, 7 persoane sunt de etnie romă, 29 persoane sunt șomeri de lungă durata și 204 persoane provin din mediul urban.

Au fost organizate 38 de cursuri de formare profesională în meseriile:agent de securitate (2); bucătar (3); coafor (1); contabil (2), competențe antreprenoriale (3), competențe informatice (4), electrician în construcții (1), lucrător în cultura plantelor (5), lucrător în comerț (3), lucrător calificat în creșterea animalelor (1), lucrător în structuri pentru construcții (3), lucrător în tâmplărie (2), infirmieră (1), îngrijitori bătrâni (2), inspector/ referent resurse umane (1), instalator instalații tehnico – sanitare și de gaze (1) și manichiurist – pedichiurist (3) .

Accesul la programele de formare profesională se face în urma activității de informare și consiliere profesională sau de mediere.

Cursurile pentru șomeri au fost gratuite și s-au desfăsurat în județul Satu Mare, iar finanțarea lor s-a făcut din bugetul asigurărilor pentru șomaj.

Numărul total al absolvenților de cursuri de formare profesională care s-au angajat în anul 2018 a fost de 317 persoane.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 4, 2019. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.