Expoziție de mix art, o tehnică unică la Satu Mare, realizată de Kiszner Enikö și fiica sa Johanna

Joi, 7 februarie la Galeria de Artă a Consiliului Județean Satu Mare a avut loc vernisajul expoziției de artă vizuale realizate de Kiszner Enikö și Kiszner Johanna, mamă și fiică. La eveniment au participat un număr mare de iubitori ai artelor, care au admirat lucrările expuse, realizate cu mare artă, elaborate cu migală.  

Organizatorii vernisajului au fost Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare și Asociația Artiștilor Plastici Satu Mare.

A fost prezent și președintele Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, Gergely Csaba, vicepreședintele asociației, Keresztesi Monica, ea fiind și moderatoarea evenimentului.

Despre lucrările expuse a vorbit Gergely Csaba care a spus că lucrările de mix art se realizează cu multă migală, această tehnică fiind practic o noutate pentru Satu Mare. Gergely Csaba a mai spus că lucrări de acest fel datează din secolul al XVI-lea. În secolul al XIX-lea s-au dezvoltat și au început să fie utilizate ca și decoruri la piese de mobilier.

Keresztesi Monika a citit datele biografice ale celor două expozante.

Kiszner Eniko Antonela s-a născut pe 20 aprilie 1973 la Satu Mare, este căsătorită și are doi copii. Este operator calculator la Electrica Distribuție Transilvania Nord. A urmat Liceul Indrustrial nr. 4 Satu Mare, de asemenea un curs de 2 ani, de design vestimentar.

Acum 4 ani a început lucrările de quilling (arta rulării hârtiei) și tehnica șervețelului. De doi ani a găsit pe internet un tablou de mix art, a început să studieze, iar după un an a reușit să facă primul tablou. Din 2017 este membră în Asociația Artiștilor Plastici Satu Mare.

A expus în 2017 la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare. Anul trecut a expus la Consiliul Județean Satu Mare, Cluj Napoca, Sighet, Matészalka. Are lucrări în România, Anglia, Ungaria, Mozambic.

Kiszner Johanna Bernadett s-a născut pe 9 februarie 2005, la Satu Mare. Este elevă în clasa a VIII-a la Liceul Reformat Satu Mare. Recent a devenit membră a Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare. Realizează tablouri mix art, tehnică învățată împreună cu mama sa. Are ca hobby-uri quilling-ul, decoupage (tehnica șervețelului), este mare iubitoare a animalelor de companie.

Vernisajul a fost însoțit de un frumos program muzical susținut de Raluca Dumitru și Iulia Vâlceanu, eleve ale Școlii de Arte Satu Mare, pregătite de profesorul Keresztesi Călin. Expoziția poate fi vizitată între 7 februarie și 6 martie 2019.

Prof. Carol C. Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 7 februarie 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.