Propunerea unei sătmărence: Școala nr. 10 să poarte numele poetului Dsida Jenő, născut la Satu Mare

În cadrul audienţelor cu cetăţenii organizate marți, 12.02.2019 de prefectul judeţului, Darius Filip, s-au prezentat trei persoane.

Pentru clarificarea situației, în primul caz prezentat de un părinte care are și calitatea de asistent personal, prefectul a solicitat documente suplimentare. Fiind invocat un răspuns negativ al Primăriei Comunei Tarna Mare privind acordarea unui spor salarial de 15%, documentele doveditoare vor fi transmise compartimentului de relații publice și se va realiza o îndrumare corespunzătoare.

În a doua audiență acordată, doamna Laskodi Judit din municipiul Satu Mare a solicitat informații privind procedura și stadiul în care se află demersul de schimbare a denumirii Școlii Gimnaziale nr. 10 din municipiul Satu Mare în Școala Gimnazială ”Rakoczi Ferenc”. Doamna consideră că personalitatea maghiară care ar trebui să dea numele acestei școli este Dsida Jenő, poet născut în Satu Mare și dorește reluarea procedurii de schimbare a numelui școlii.  Prefectul a făcut o prezentare  a procedurii, care începe în cadrul consiliului de administrație al unității de învățământ și se finalizează în Consiliul Municipal, cu avizul consultativ al Comisiei judeţene de atribuire de denumiri.

A treia persoană prezentată în audiențe, din comuna Doba, a invocat nelegitimitatea unei solicitări a unui vecin privind atribuirea unui imobil, datorate unei suprapuneri de teren.  Prefectul, ținând cont de faptul că există  un proces în justiție și acesta este pe rol, în etapa de apel, a recomandat așteptarea unei decizii definitive a instanței. O altă situaţie prezentată  de aceeași persoană reprezintă o problemă gospodărească  respectiv un podeț și trotuar supraînălțate de același vecin. Având în vedere că aceasta poate duce la apariția unor situații  de urgență în caz de fenomene meteorologice periculoase și care pot afecta proprietatea, prefectul a solicitat depunerea unui memoriu și, dacă situația se confirmă,  va dispune constituirea unei comisii mixte de control.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 13, 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.