Copiii vor primi alocații majorate începând cu 1 martie, în urma amendamentului P.N.L.

Plenul Parlamentului a votat, joi, majorarea alocaţiilor pentru copii. Amendamentul aparţine deputatului PNL Robert Sighiartău. Astfel, alocaţia pentru copiii de până în doi ani, creşte de la 200 de lei la 300 de lei, şi alocaţia de 84 de lei, pentru copiii între 2 şi 18 ani, va fi de 150 de lei.

Efortul bugetar este de 2 miliarde de lei, iar alocaţiile ar urma să se majoreze începând cu data de 1 martie 2019. Majorarea va intra în vigoare dacă legea bugetului de stat pe 2019 va fi adoptată de Parlament, vineri şi apoi promulgată de şeful statului.

Amendamentul a fost susţinut în plen de deputatul PNL Robert Sighiartău, la dezbaterea bugetului Ministerului muncii şi justiţiei sociale. El a cerut plata acestor majorări din excedentul de 2,9 miliarde de lei, de la Bugetul asigurărilor sociale.

„Se propune suplimentarea sumelor prevăzute la anexa 3/20/01 a Ministerului Muncii, titlul 9 „Asistenţă socială” cu suma de 2.130.528.000 lei pentru majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând cu data de 1 martie 2019, majorarea alocaţiei de la 84 de lei la 150 de lei, iar pentru copii de la 0 la 2 ani de la 200 de lei la 300 de lei”, a declarat iniţiatorul amendamentului.

La vot, s-au înregistrat 123 de voturi „pentru”, şi 119 împotrivă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 14, 2019. Filed under Social, Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 Responses to Copiii vor primi alocații majorate începând cu 1 martie, în urma amendamentului P.N.L.

  1. S-a aprobat sau nu legea ca nu mai inteleg?

    • Pe data de 26 februarie, Liviu Dragnea iese la rampă cu declarații conform cărora alocațiile nu se mai măresc de la 1 martie din cauză că șeful statului, președintele Klaus Iohannis a etichetat bugetul ca fiind nerealizabil și bazat pe cifre complet false și a decis să-l atace la CCR.

      1 martie 2019 – mai mulți lideri ai PNL susțin o conferință de presă prin care condamnă ferm renunțarea la dublarea alocațiilor, somând Guvernul Dăncilă să dea OUG pentru mărirea alocațiilor cât mai curând.

      Majorarea alocațiilor este incertă din păcate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.