UDMR, vot pentru aprobarea unor proiecte importante pentru Transilvania și Satu Mare

Turos Lóránd: ziua deciziilor importante în parlament. În cadrul consultărilor și dezbaterii parlamentare privind bugetul de stat pentru 2019, UDMR a cerut și a obținut finanțare pentru o serie de proiecte importante pentru Transilvania. Prin urmare, legiuitorii Uniunii au votat în favoarea adoptării legii.

Alocația pentru copii majorată

„Propunerea UDMR-ului conform căreia sunt prevăzute 2,13 miliarde de lei în plus în bugetul statului pentru acest an pentru alocațiile copiilor au fost adoptate și votate. Astfel, alocația pentru copiii de peste 2 ani va fi majorată de la 84 de lei la 150 de lei, iar cea pentru copiii de până în 2 ani de la 200 de lei la 300 de lei” – a declarat Turos Lóránd, senator UDMR din județul Satu Mare.

Proiecte importante pentru Transilvania și pentru județul Satu Mare

Datorită UDMR, mai multe proiecte majore pentru Transilvania și pentru județul Satu Mare sunt cuprinse în buget de stat pentru 2019. Spitale, unități de învățământ, aeroporturi, autostrăzi, drumuri județene și locale primesc bani pentru reabilitare si pentru construcție.

Ceea ce privește proiectele județului nostru am votat 60 milioane lei pentru construirea centurii municipiului Satu Mare, 12 milioane lei finanțare pentru achiziționarea unui nou sediu pentru biblioteca județeană. Pe lângă acestea pentru reabilitarea drumurilor județene în loc de 7 milioane de lei propus de govern am obținut 13,6 milioane de lei. Toate aceste proiecte sunt prioritățiile județului și al municipiului Satu Mare – a mai adăugat Turos.

Bugetul administraților locale completate

Impozitul pe venit rămâne în totalitate la bugetele administrațiilor locale, dar mai important decât atât, este faptul că: nicio primărie nu este lăsată fără finanțare datorită mecanismelor de compensare. Bugetul de stat tocmai cuprinde și resursele necesare pentru a asigura cheltuielile sarcinilor surplus al administrațiilor locale.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 15 februarie 2019. Filed under Politică, Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.