Biblioteca Județeană Satu Mare va avea un nou sediu! Urmează achiziționarea clădirii

Conducerea Consiliului Județean Satu Mare a soluționat una dintre marile probleme cu care instituția județeană s-a confruntat de-a lungul anilor. Biblioteca Județeană Satu Mare va avea un nou sediu!

După ce anul trecut, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a purtat numeroase discuții oficiale cu reprezentanți ai Ministerului Culturii și Ministerului Finanțelor, în ședința Camerelor reunite ale Parlamentului, care a avut loc joi, 14 februarie, prin articolul 44 din Legea Bugetului pe 2019, s-a aprobat suma de 12 milioane de lei pentru cumpărarea unei clădiri adecvate în care să își desfășoare activitatea Biblioteca Județeană Satu Mare. Banii vor fi alocați prin Ministerul Culturii și Identității Naționale.

“Cumpărarea unei clădiri este o cale mult mai rapidă, mai pragmatică pentru Consiliul Județean, în găsirea unei soluții definitive pentru locația Bibliotecii Județene. Construcția unei clădiri noi ar putea dura 4-5 ani, în timp ce prin cumpărarea unui sediu corespunzător – în cursul acestui an, vom economisi chiria lunară care, deși a fost redusă în luna decembrie 2018, la 10.000 de euro pe lună, este totuși este o chirie mare. Acei bani vor putea fi folosiți de acum înainte pentru o mai bună funcționare a instituției. În ceea ce privește noul sediu, vom face un studiu de piață, așteptăm ofertele și vom demara procedurile pentru derularea achiziției”, a declarat președintele Pataki Csaba.

Viitorul sediu al Bibliotecii Județene trebuie să îndeplinească mai multe criterii prevăzute în Legea Bibliotecilor: să aibă o structură adecvată depozitării unui volum mare de cărți, spații adecvate pentru desfășurarea activității bibliotecarilor și a evenimentelor organizate de instituție. În prezent, Biblioteca Județeană Satu Mare găzduiește 430.000 de documente și are înscriși 7.540 de cititori.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 15, 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

One Response to Biblioteca Județeană Satu Mare va avea un nou sediu! Urmează achiziționarea clădirii

  1. Dar cine e vinovat şi cine trebuie să plătească pentru că de 30 ani nu s-a construit o nouă bibliotecă. Acum se vrea a da bani pe rondiurile ungureşti primite cadou de la statul român şi răscumpărate de câteva ori care din nou vor fi cerute înapoi. Se vede de la o poştă că e o vânzare cumpărare pentru a pune mâna pe bani serioşi rapid pe spaţii degradate. Plan mizerabil şi pentru viitori cititori şi salariaţi duşi la igrasie şi mirosuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.