Filarmonica ”Dinu Lipatti” împlinește 70 de ani. Vor fi organizate spectacole deosebite

În conferința de presă susținută luni, 25 februarie, la sediul Filarmonicii ”Dinu Lipatti” de către directorul instituției, conf. univ. dr. Rudolf Fátyol, acesta a precizat că anul acesta filarmonica aniversează 70 de ani de existență.

În anul 1949, prin Hotărâre de Consiliu de Miniștri din aceea perioadă a fost înființată această instituție de prestigiu, la aceeași dată cu Filarmonica din Sibiu, devenind astfel primele instituții naționale de acest fel. În această lungă perioada Filarmonica ”Dinu Lipatti” a susținut sute de concerte în fața publicului sătmărean, în turnee în țară și străinătate, având colaboratori prestigioși soliști și instrumentiști de înaltă valoare internațională.

Conf. univ. dr. Rudolf Fátyol a mai precizat că se găsește în fruntea acestei instituții din anul 2010. În an aniversar orchestra filarmonicii ”Dinu Lipatti” pregătește Ediția I-a a Festivalului internațional ”Muzică în Castelul din Carei”, ce se va desfășura între 25-28 august 2019. Evenimentul se va desfășura în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Municipiului Carei, Fundația ”Grof Alexander Karoly” și Centrul Cultural al Municipiului Carei.

Festivalul va avea ca invitată Orchestra de cameră ”Franz Liszt” din Budapesta. De-a lungul celor patru zile în cadrul festivalului vor avea loc șase concerte extraordinare.

În data de 19 septembrie 2019, de la ora 18.30, în cadrul Festivalului ”George Enescu” va avea loc un concert extraordinar al Filarmonicii ”Dinu Lipatti” avându-l ca solist la vioară pe Rudolf Fátyol, și ca dirijor pe Cristian Lupeș.

Biletele se pot procura de la sediu, fiind în valoare de 42 de lei pentru adulți și 21 de lei pentru elevi, studenți și pensionari.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 25 februarie 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.