Expoziția de artă fotografică „ART-ARCHAEOLOGY” a artistului Hágó Attila Nándor, joi la Consiliul Județean 

Joi, 7 martie 2019, începând cu ora 17.00, la Galeria de Arte Plastice a Consiliului Județean Satu Mare va avea loc vernisajul expoziției de artă fotografică „ART-ARCHAEOLOGY”, a artistului fotograf careian dr. Hágó Attila Nándor. Expoziția cuprinde 35 fotografii alb negru și color, care surprind momente din săpăturile arheologice efectuate anul trecut pe centura de ocolire a municipiului Satu Mare.

Programul cultural este pregătit la pian de Szilágyi Tamás, elev al Școlii de Arte Satu Mare, pregătit de profesoara Varga Maria.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 7 martie – 10 aprilie 2019, conform programului Galeriei de arte Plastice a Consiliului Județean Satu Mare.

Evenimentul este organizat de Fotoclublul „Vasile Vénig László” din Carei, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, Muzeului Județean Satu Mare, Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, Direcției de Cultură și Sport Carei, Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

Artistul fotograf expozant s-a născut în anul 1981, în localitatea Carei, județul Satu Mare, unde a terminat studiile generale și liceale. Studiile universitare le-a urmat în Cluj Napoca și Alba Iulia. Și-a susținut lucrarea de doctorat în domeniul istorie, la Univeristatea de Științe ”Lucian Blaga” din Sibiu. Din anul 2016 este consilier local în municipiul Carei.

Artistul fotograf dr. Hágó Attila Nándor, este președintele Foto Clubului „Vasile Vénig László” din Carei.

Din anul 2005 lucrează la Muzeul Județean Satu Mare, secția Muzeului Orășenesc Carei, unde este șef de secție din anul 2007. Din perioada studiilor a fost atras de organizarea evenimentelor la care a participat cu regularitate. Pe lângă precuparea în domeniul creației artei fotografice este pasionat de călătorie, ciclism, citit și este proprietarul unei colecții impresionate de peste 900 halbe de bere.

”Mă preocupă arta fotografică mai serios din anul 2012. Fotografiez în general orice subiect, dar sunt atras mai mult de oameni, portrete, fotografia stradală sau cea minimalistă. De asemenea îmi sunt apropiate și fotografierea statuilor sau a detaliilor clădirilor”, afirmă dr. Hágó Attila Nándor.

Cu lucrările sale a participat la expozițiile de grup organizate în Satu Mare, Baia Mare, Bonțida, București, Carei, Cluj Napoca, Craiova, Agriș (RO), Oradea, Orosháza (HU) și Târgu Mureș.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 3 martie 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.