Polițiștii sătmăreni au aplicat ieri amenzi de peste 12.000 lei

Poliţiştii sătmăreni au continuat şi ieri acţiunile menite să asigure un climat de ordine şi linişte publică, a combate comiterea de infracţiuni ce prejudiciază patrimoniul cetăţenilor şi să prevină producerea evenimentelor rutiere grave.

60552777Patrulele de siguranţă publică au aplicat numai în municipiul Satu Mare peste 50 de amenzi, a căror valoare a depăşit 12.000 lei, sancţionând actele ce contravin normelor de convieţuire socială şi ordinii publice. Poliţiştii de siguranţă publică au depistat şi o femeie de 49 de ani, Florica B., suspectată de sustragerea de produse dintr-un magazin situat în Piaţa Vasile Lucaciu din municipiu. Bunurile au fost recuperate şi restituite unităţii păgubite.

Poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Satu Mare au controlat ieri şi modul în care unităţile economice respectă prevederile Legii 333/2003 privind paza bunurilor şi a valorilor, norme ce impun asigurare cu personal de pază atestat profesional sau cu mijloace tehnice de alarmare împotriva efracţiei.

Tot pentru combaterea infracţionalităţii, de data aceasta în domeniul silvic, au acţionat şi poliţiştii Secţiei 1 Valea Vinului Poliţie Rurală, care au controlat mai multe vehicule pentru a verifica legalitatea transportării materialului lemnos. În urma acţiunii au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, prevăzute de legea 171/2010, ce reglementează contravenţiile silvice, în valoare de 2.000 lei.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave au fost la datorie în trafic, poliţiştii formaţiunilor rutiere din întreg judeţul, ce au sancţionat cu fermitate abaterile comise în trafic de conducători auto, pietoni ori biciclişti, valoarea amenzilor depăşind şi în acest domeniu suma de 10.000 lei. Fără permis a rămas un şofer de 34 de ani, din Satu Mare, care a cumulat, în ultimele 6 luni, 16 puncte de penalizare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 15, 2013. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.