Proiectul de educație ecologică ”Labirintul reciclării”, adresat școlilor, este în plină desfășurare

Programul de educație ecologică ”Labirintul reciclării”, care a fost lansat în luna decembrie 2018 de către APM Satu Mare în parteneriat cu ISJ Satu Mare se adresează instituțiilor de învățământ din județul Satu Mare și este în plină desfășurare.

După preluarea de către cele 75 de instituții de învățământ înscrise în proiect a elementelor de gard, acestea s-au întrecut în realizarea unui număr cât mai mare de elemente de gard împodobite cu flacoane de PET de 2 litri, cu care doresc să contribuie la realizarea labirintului la Centrul de Recreere ”Kentaur” din Atea.

În momentul de față, din bunăvoința dr. Noemi Boer și directa ei îndrumare, terenul este pregătit pentru primirea şi montarea elementelor de gard din PET-uri. Deși ternenul de predare a acestora la Centrul de recreere ”Kentaur” – Atea este 15 aprilie 2019, deja labirintul prinde contur, multe dintre unitățile de învățământ au predat aceste elemente de gard. În aceste condiții se speră că ”Labirintul reciclării” să devină funcțional în cât mai scurt timp, iar pe data de 5 iunie 2019 – Ziua Mondială a Mediului să aibă loc în condiții optime festivitatea de deschidere a ”Labirintului reciclării” precum și premierea unităților de învățământ participante și desemnarea școlii sau a grădiniței anului – unitate de învățământ care a contribuit cu cele mai multe elemente de gard la realizarea labirintului.

Totodată în paralel cu realizarea elementului de gard și predarea acestora, fiecare unitate de învățământ participantă a realizat și mascote din materiale reciclabile care reprezintă specii din flora și fauna specifică sitului Natura2000 ”Someșul Inferior”, mascote care vor fi evaluate în cadrul concursului ”Cea mai reușită mascotă” care va avea loc în data de 1 aprilie 2019, începând cu ora 13.00 la Casa Meșteșugarilor.

Am constatat cu bucurie faptul că toți cei care s-au înscris în acest proiect de educație ecologică s-au dovedit a fi foarte implicați în toate activitățile cu conotație de mediu, punând accent pe unul din cel mai important indicator de evaluare care este CALITATEA.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 27 martie 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.