Viorica Dăncilă, întrevedere cu președintele Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, Nancy Pelosi

În cadrul vizitei pe care o întreprinde în Statele Unite, prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, fiind pentru prima dată, în mai bine de 10 ani, când are loc o întâlnire a unui demnitar român cu președintele Camerei Reprezentanților din Congresul SUA.

Cu această ocazie, prim-ministrul Viorica Dăncilă a exprimat satisfacția pentru nivelul excelent al dialogului politic bilateral și dorința de aprofundare a acestuia, inclusiv pe componenta parlamentară. Premierul Viorica Dăncilă a transmis invitația adresată doamnei Pelosi de către președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, de a efectua o vizită oficială în România. Ambii înalți oficiali au exprimat interesul pentru intensificarea contactelor la nivelul Parlamentului României și Congresului SUA.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reiterat susținerea pentru o relație transatlantică robustă, ca premisă esențială pentru asigurarea securității și prosperității comune. De asemenea, a transmis mulțumiri pentru atenția acordată de legislativul american întăririi în continuare a solidarității la nivel NATO și pentru asigurarea securității aliaților estici.

Înaltul demnitar român a remarcat evoluția ascendentă a cooperării bilaterale în planul securității, inclusiv prin punerea în practică a unui program ambițios de înzestrare a forțelor armate române, și creșterea semnificativă în ultimul an a schimburilor comerciale.

Președintele Camerei Reprezentanților SUA a mulțumit pentru sprijinul dat de România consolidării relației cu SUA și a dat asigurări că în legislativul american există un puternic sprijin transpartinic pentru NATO. Nancy Pelosi a considerat că întărirea relațiilor la nivelul legislativelor din România și SUA va avea o contribuție importantă la consolidarea unei alianțe transatlantice bazată pe valori și interese comune.

În cadrul întrevederii, prim-ministrul Viorica Dăncilă a adresat felicitări doamnei Pelosi cu ocazia aniversării zilei de naștere.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 27 martie 2019. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.