Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Satu Mare sărbătorește în acest an centenarul

Vineri 29 martie, în sala amfiteatru a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Satu Mare a avut loc prima ședință cu privire la organizarea manifestărilor prilejuite de centenarul liceului. Au fost prezenți directorii, prof. Liviu Rotaru și prof. Cherecheș Nicoleta, director adjunct.

Așa cum a precizat directorul Liviu Rotaru, în anul 2019 școala împlinește 100 de ani de la înființarea ca liceu cu limbă de predare română. În iulie 1919, statul român a preluat clădirea în care a funcționat Liceul Catolic Regesc, iar în octombrie 1919 începea primul an școlar în Liceul ”Mihai Eminescu”.

”În semn de recunoaștere a palmaresului acestei instituții de învățământ, datorat dascălilor ei, absolvenților merituoși și comunității locale care a sprijinit pe parcursul acestor 100 de ani liceul, se cuvine să marcăm această aniversare prin manifestări speciale”, a spus directorul Liviu Rotaru. Școala face apel la reuniunea absolvenților și dascălilor colegiului la evenimentele din octombrie 2019.

Pe parcursul anului școlar se vor derula diverse activități dedicate centenarului liceului. Principalele manifestări vor avea loc în zilele de 3 și 4 octombrie 2019. Atunci se vor lansa publicațiile pregătite pentru aniversare, va fi dezvelită o placă aniversară, colegiul va fi deschis vizitatorilor pentru o călătorie printre exponate din trecut și în prezent, va avea loc o reuniune de gală a absolvenților și profesorilor, urmată de un spectacol artistic.

Conducerea colegiului îi roagă pe cei care pot să trimită informații, fotografii, obiecte care pot fi expuse și valorizate cu această ocazie. Obiectele donate își vor găsi locul în muzeul colegiului. Pentru donații trebuie să utilizați contul Asociației Umanitare Petru Bran, ce funcționează pe lângă Colegiul Național ”Mihai Eminescu”.

Pentru buna desfășurare a manifestărilor doritorii sunt rugați să anunțe intenția de participare, prin completarea unui formular de înscriere, la adresa alumni.eminescu.ro

Contul ALUMNI (lei) RO63 BTRL RONCRT 00216 39902

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 29, 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.