Satu Mare ar putea găzdui sediul Direcției Regionale a Finanțelor Publice

Marţi, 14 mai, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul Finanţelor Publice, directorul acestei instituţii, Ioan Mircea Ardelean, a declarat că şi-ar dori ca sediul Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice să fie la Satu Mare. Potrivit directorului, săptămâna trecută la Bucureşti a avut loc o şedinţă, în care şeful Agenţiei Naţionale a Administraţiei Fiscale (ANAF), Gelu Ştefan Diaconu, le-a transmis că urmează o etapă de transformări.

7d4d5e884da97434ca919a4e1e041d15_XLAcesta a precizat că pe 22 mai, pe ordinea de zi a Consiliului Europei, va fi tratată tema evaziunii fiscale, iar România şi-a asumat ca angajament, reformarea administraţiei fiscale. În acest sens se va înfiinţa Direcţia Antifraudă, care va presupune unirea Gărzii financiare cu Direcţia de Accize şi Operaţiuni Vamale (Vama Interioară), respectiv se doreşte înfiinţarea Direcţiilor Regionale a Finanţelor Publice.

Ardelean a declarat că face lobby ca Direcţia Regională Nord Vest să aibă sediul la Satu Mare, motivând că DGFP Satu Mare are rezultate mult mai bune decât celelalte judeţe, în ceea ce priveşte realizarea gradului de încasare, după primele patru luni ale anului, fiind pe locul doi după judeţul Botoşani, la acest aspect.

Un alt avantaj îl reprezintă şi sediul DGFP Satu Mare, având o suprafaţă care poate asigura buna desfăşurare a activităţii viitoarei Direcţii Regionale. Directorul DGFP Satu Mare a menţionat că reorganizarea internă se va face pe 8 regiuni şi nu presupune eliberarea din funcţii, în unele cazuri, doar a transferării pe alte departamente.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 15, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.