I.J.J. Satu Mare a sărbătorit astăzi 169 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române

Jandarmeria Română sărbătoreşte astăzi, 3 aprilie 2019, 169 de ani de când domnitorul moldovean Grigore Alexandru Ghica a semnat Legiuirea pentru reforma Corpului Slujitorilor în Jandarmi, document care prevedea faptul că Jandarmeria „este o putere înfiinţată pentru a priveghea siguranţa publică, ţinerea bunei rânduieli şi aducerea la împlinire a legilor”, executarea zilnică a unui serviciu ordinar, pe baza regulamentelor sale şi a unui serviciu extraordinar la solicitarea autorităţilor.

Cu acest prilej, începând cu ora 09.30, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare a avut loc o întâlnire între generaţii, a cadrelor active cu cele trecute în rezervă, activitate urmată de un moment religios în cadrul căruia au fost pomeniţi jandarmii trecuţi în eternitate.

Activităţile au continuat în Piaţa 25 Octombrie, unde de la ora 12.30, în cadrul ceremonialului dedicat Zilei Jandarmeriei au fost avansaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, doi subofiţeri şi un ofiţer, şi au fost acordate recompense ofiţerilor şi subofiţerilor cu rezultate bune şi foarte bune în activitatea profesională.

Pentru această zi specială, jandarmii sătmăreni au pregătit mai multe exerciţii demonstrative, prezentări ale tehnicii din dotare şi prezentări ale instituţiilor militare de învăţământ.

Cu această ocazie, Inspectorul Şef al unităţii, colonelul Ovidiu Adrian Popa a transmis mulţumirile sale tuturor cadrelor unităţii pentru modul în care şi au îndeplinit sarcinile încredinţate şi i-a felicitat pe toţi cei recompensaţi.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 3 aprilie 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.