Pictorița Estan Ecaterina expune la Galeria de Arte Plastice a Consiliului Județean Satu Mare

Joi, 11 aprilie, la Galeria de Arte Plastice a Consiliului Județean Satu Mare a avut loc vernisajul expoziției de arte vizuale a artistei plastice Ecaterina Estan, membră a Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare. Vernisajul a fost moderat de Anișoara Ienășoiu de la TV 1.

Despre creațiile Ecaterinei Estan a vorbit președintele A.A.P. Satu Mare, Gergely Csaba.

Estan Ecaterina este născută la 12 aprilie 1946 în Satu Mare. A absolvit Institutul Politehnic din Timișoara, este inginer chimist. Din anul 2010 a studiat grafică și pictură la Școala de Arte Satu Mare, sub îndrumarea lui Szodoray Parádi Hajnalka și Abkorovits Robert și a făcut mai multe cursuri online la Academia KINV-ART.

Din anul 2013 este membră în Asociația Artiștilor Plastici Satu Mare. Din același an participă la toate expozițiile colective la Satu Mare, Cluj-Napoca, Carei și Debrecen, Matészalka, Csenger, Téglas în Ungaria.

Tehnica preferată a artistei este pictura în ulei. Prin lucrările sale caută frumosul din jur și din suflet, atât prin teme florale și prin peisaje urbane sau rurale, mai rar chiar portrete și picturi abstracte.

Programul cultural a fost oferit de Basile Vanessa, Barla Beata, Bercea Anita, Grad Diana și Șerba Oana. Expoziția poate fi vizitată între 11 aprilie 2019 și 15 mai 2019.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 11 aprilie 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.