Ministrul Educației a prezentat sătmărenilor viziunea sistemică „Educația ne unește!”

Vineri, 12 aprilie 2018, ministrul Educației Naționale Ecaterina Andronescu a prezentat la Satu Mare viziunea sistemică „Educația ne unește!”. Motivul prezenței a fost acela de a dezvolta un dialog constructiv pentru educația viitorului.

Viziunea asupra rolului educației a fost dezbătută la Satu Mare în cadrul unei ședințe cu reprezentanții administrației publice sătmărene, directorii și directorii adjuncți de școli, inspectorii școlari, formatorii și bineînțeles, reprezentanți ai elevilor.

Documentul propune structurarea rolului educației, implicit rolul sistemului național de învățământ, pe cinci valori fundamentale: încredere, echitate, solidaritate, eficacitate și autonomie, care să se regăsească în cinci principii: centrarea pe elev, flexibilitate, calitate măsurabilă, colaborare, subsidiaritate.

“Nu sunt dascăl dar nici nu sunt străin de fenomenul educațional deoarece am la activ câteva sute de cursuri pentru adulți predate ca trainer. De ceea cred că pot să spun în cunoștință de cauză că DA, educația românească are nevoie de o noua viziune și cred că sunteți omul cel mai potrivit să transformați această viziune într-o nouă lege a educației naționale.” a declarat prefectul județului Satu Mare, Darius Filip in deschiderea evenimentului.

Ideile propuse de Ministerul Educației Naționale pentru consolidarea unei viziuni moderne asupra învățământului au fost foarte bine primite de către profesori și elevi deopotrivă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 12 aprilie 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.