Victor Ponta, la Iaşi: Vă propun să ne gândim la Unire nu doar pe 24 Ianuarie şi 1 Decembrie, ci în fiecare zi

Premierul Victor Ponta a transmis, joi, în alocuţiunea susţinută cu prilejul manifestărilor dedicate Unirii Principatelor, un mesaj de unitate, el spunând că doreşte ca românii să se gândească la unire ‘nu doar pe 24 Ianuarie şi 1 Decembrie ci, dacă se poate, în fiecare zi’.

‘Vă rog şi vă propun tuturor celor prezenţi, tuturor celor care acum în oraşele şi satele României se gândesc la viitorul ţării, să încercăm să vorbim şi să gândim la Unire nu doar de 24 Ianuarie şi de 1 Decembrie, ci dacă se poate, în fiecare zi. Dacă se poate, în fiecare minut să ne gândim nu doar ce ţară am moştenit de la cei care au fost înaintea noastră, ci mai ales ce ţară ne dorim să construim acum şi ce ţară vrem să lăsăm celor care vin după noi’, a afirmat Ponta.

Primul ministru i-a evocat, în discursul său, pe cei care au pus bazele Unirii de la 24 Ianuarie 1859 şi le-a mulţumit celor care, în fiecare an, participă la manifestările dedicare Unirii Principatelor, de la Iaşi.

‘În fiecare an, în 24 ianuarie, capitala României este Iaşiul, aşa cum de 1 Decembrie este Alba Iulia. Mă aflu aici, ca în fiecare an, pentru a duce un omagiu celor care în urmă cu mai mult de 150 de ani au avut curajul să ia decizii, au avut curajul să ne unească. Vreau să îi salut pe toţi cei care vin în fiecare an, indiferent de vreme bună, vreme rea, indiferent de cine se află, în mod absolut normal, temporar, aici pe scenă, tocmai a arăta că sunt români, tocmai pentru a arăta că se bucură atunci când vorbim de unire, atunci acţionăm ca nişte români uniţi’, a precizat Ponta. AGERPRES

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 24, 2013. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.