Microbuz cu peste 8.700 de pachete de ţigări, depistat în Lazuri

Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare au descoperit în dimineaţa zilei de 15 mai în trafic un autovehicul care transporta 8.745 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, ascunse într-un locaş special amenajat, în spatele cabinei. Şoferul este cercetat pentru contrabandă, iar ţigările şi maşina i-au fost ridicate în vederea confiscării.

Picture-034Azi dimineaţă, poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 08.00, a fost oprit pentru control pe o stradă din municipiul Satu Mare, o autoutilitară marca Peugeot Boxer, condusă de Andras P., în vârstă de 46 de ani, din localitatea Lazuri, judeţul Satu Mare. Existând suspiciuni că transportă ţigări, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra maşinii. Drept urmare, s-a constatat că autovehiculul avea amenajat, în compartimentul marfă, un locaş special, unde au fost descoperite într-un perete dublu, în spatele cabinei, 8.745 pachete de ţigări marca Jin Ling, de provenienţă ucraineană, în valoare de 39.544 lei.

Şoferul a declarat că a închiriat maşina de la o persoană, pentru a o folosi la transportul legumelor şi al fructelor şi că nu ştia despre existenţa locaşului ori prezenţa ţigărilor în maşină. Întreaga cantitate de ţigări, precum şi maşina au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul este cercetat acum pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 15, 2013. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.