PNL va contesta la CCR toate modificările aduse Codului Penal și Codului de Procedură Penală

În aceeași zi în care o delegație a Comisiei de la Veneția, sesizată de PNL, se afla la Cotroceni la o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, având ca teme de discuție modificarea Codurilor penale și legilor justiției, parlamentarii din Camera Deputaților au adoptat, pe repede înainte, modificările Codurilor penale. Fiind vorba de o lege organică, era nevoie de 50% + 1 din numărul total de parlamentari pentru a trece. Acest lucru a făcut ca eforturile opoziției de a stopa aceste modificări nocive să fie în zadar, majoritatea PSD-ALDE plus minorități având numărul necesar de voturi.

PSD și ALDE le spun practic tuturor partenerilor occidentali ai României că nu-i mai interesează lumea civilizată și că vor ca în România legea și ordinea să fie facute de infractori, pentru infractori.

Acestea sunt principalele modificări aduse Codurilor penale:
– reducerea termenelor de prescripție a pedepselor, această modificare îl vizeaza direct pe Liviu Dragnea în dosarul privind angajările fictive
– a fost dezincriminată total infracțiunea de neglijență în serviciu
– termenul pentru denunț este redus la un an
– au fost înjumătățite pedepsele pentru infracțiunile de delapidare și abuz în serviciu dacă autorii faptelor achită prejudiciul până la rămânerea definitivă a sentinței
– anchetatorii nu pot audia persoanele care au avut relații de conviețuire cu inculpatul sau suspectul; indiferent dacă este adevărat sau nu.

Majoritatea PSD-ALDE face un cadou infractorilor și baronilor locali, între Sărbătorile Pascale, împotriva dorinței românilor cinstiți, a Uniunii Europene, a Comisiei de la Veneția.
Partidul Național Liberal va acționa prin toate mijloacele legale pentru a opri intrarea în vigoare a acestei monstruozități și îi așteaptă pe toți cetățenii României la vot, în data de 26 mai.
Referendumul și alegerile europarlamentare reprezintă cea mai profundă formă de manifestare a democrației unde românii vor decide direct, prin vot.

Adrian Albu,
Președinte PNL Satu Mare

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 24, 2019. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.